2016 - Mars

Årets årsmöte är genomfört. Styrelsen fick sin ansvarsfrihet för 2015. Mål och budget för 2016 lades fast. Stort tack till Bengt Olsson som traditionsenligt ledde oss genom förhandlingarna och tack till er övriga som var med och röstade.

Under mitt inledningsanförande valde jag att fokusera på den fråga som kanske är mest aktuell för oss alla just nu – Täby Kommuns nya simhall. Under årets inledande månader har vi från styrelsen, tillsammans med klubbchefen, träffat politiker och tjänstemän som på olika sätt är inblandade i frågan. Samtliga möten har varit mycket positiva och de känns uppskattade. Med oss till alla möten har vi haft ett material där vi betonar simningens roll som både livsviktig och livsvarig, vi presenterade Täby Sim idag och vi har berättat vad vi anser att ett framtids säkrat bad i Täby bör innehålla. Vi vet att Täby kommun kommer att växa och vi är lite oroliga för att tjänstemännen inte riktigt tar höjd för hela den tillväxten i sin dimensionering. Viktigt för oss i alla kontakter har varit att inte agera särintresse och driva enbart Täby Sims frågor, utan att bidra med våra erfarenheter så att alla Täbys invånare får den simhall vi är värda och behöver. 2018 och de kommande 30-40 åren.

Vårt kanske viktigast verksamhetsmål är att vara topp 10 klubb på simförbundets årliga ranking. För att lyckas med detta behöver vi prestera på Sum-Sim, Junior-SM, SM och Masters-SM. 2015 landade vi på en 14:e plats, något vi självklart inte är nöjda med men som går att förklara då våra bästa simmare fokuserade på landslagsuppdrag istället för mästerskapen det året.

Vi har idag en relativt ung elit, en elit som vi anser är mycket utvecklingsbar. Att bistå simmarna i den utvecklingen kommer att kosta pengar. Mer pengar än idag. Därav tog årsmötet ett beslut att för första gången på nästan 10 år justera medlemsavgiften för det kommande året. Justeringen sker från en ganska blygsam nivå men kommer ändå att tillföra Täby Sim över 100 000 kronor. I syfte att stärka föreningens intäkter kommer styrelsen under året öka sitt fokus på näringslivssamarbete och sponsorer samt att tillföra ytterligare 300 platser i simskolan.

Bland våra mål finns också ett samarbete med Vallentuna Kommun som vi hoppas skall ge verksamhet och intäkter från 2017.

Täby Sim är en ideell förening. Vi har i och för sig 5 heltidsanställda och ett 80-tal fantastiska arvoderade tränare - men det räcker inte. För att utveckla verksamheten och göra den än bättre och roligare, är ett mål att få se fler föräldrar engagerade. Ett bra sätt att engagera sig som förälder är att bli tävlingsfunktionär. Funktionärsutbildningen är också ett utmärkt sätt att bli ett bättre bollplank till sin simmande son eller dotter. Årets mål är att fördubbla antalet tävlingsfunktionärer från dagens ca 40 till 80. Med 80 aktiva funktionärer kan vi genomföra tävlingar utan att någon behöver jobba mer än ett pass. Vi tror det gör funktionärsjobbet roligare och lite lättare. Jag är säker på att du kommer märka av att Agneta Timbäck engagerar sig hårt i frågan.

Anders Barnå
Ordförande Täby Sim

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-