2016 - maj

Vill inleda med ett stort grattis till våra Master simmare som vid SM i Helsingborg även i år simmade in Täby på en fin 4:e plats. Vägen dit gick genom många fina individuella prestationer, bland annat ett europarekord i lagkapp. Skall bli kul att se vad ni kan ställa till med på Masters EM i London om två veckor.

I helgen som kommer blir det full fart i Tibblehallen – 2016 års upplaga av TYR Challenge går av stapeln. I skrivandes stund har vi över 2000 anmälda individuella starter och över 40  lagstarter. Kul och något vi skall vara mycket stolta över. Efter TYR kommer vi att arrangera ännu ett stort tävlingsarrangemang – UGP. Att simma 50-meters bassäng vet vi är uppskattat i resan mot att kvalificera sig till årets mästerskap. Vi räknar alltså med en hel del starter även här.

Vår hösttävling, förra året Svim of hope, är just nu på planeringsbordet. Förra året genomförde vi den som en knattetävling. Visade sig att knattetävlingar i andra simhallar lyckades locka den stora volymen simmare. Vi är därför just nu öppna för att hitta en annan inriktning på tävlingen – skall vi tävla så vill vi ju ha många tävlande. Idéer mottages gärna.

Att vara en av Sveriges 10 bästa simklubbar är vårt mål. En viktig komponent för att nå detta mål årligen en bred bredd. Vårsimiaden har vi valt som vår ”mätare”. Efter årets kvalificeringstävlingar kan vi summer 113 finalplatser och nästa bästa klubb i Stockholm. Ett annat spännande sätt att se på vår verksamhet är att konstatera att vi under våren haft cirka 110 simmare på läger.

Ett kul nytt inslag i vår verksamhet är den satsning vi gör på mästerskapen i Open Water. Går av stapeln i Norrköping den 11 jul och innehåller Sum-sim, J-SM och SM. Jag hoppas att vi får många tävlingssimmare prova denna tävlingsform.

I närtid rullar vi igång en simkommitté under ledning av Anders Forsberg. Simkommittens uppgift kommer att vara att stötta vår anställda simlinjeansvariga och bidra till att vi fattar kloka simrelaterade beslut och samtidigt avlasta vår klubbchef. 
Vi går även igång med en arrangemangskommitte under ledning av Nina Junehed och en sponsorskommitte under ledning av Hannu Pöllänen.
Mer info kommer, vill du vara med redan från början så är det bara att kontakta mig eller respektive ansvarig. Kommittéerna är viktiga för att ge utrymme för oss föräldrar att kunna engagera oss och påverka. Samtidigt skapar det möjlighet att avlasta och fokusera våra anställda medarbetares insatser.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-