Rekord och medaljer på Masters EM i London

Täby Sim masters ställde upp med en trupp på 20 simmare på Masters EM i London mellan 25-29 maj. Det var över 13 000 simmare som deltog i tävlingen, som gjorde tävlingen stor och tävlingsdagarna långa. Tävlingen simmades i två 50 m bassänger samtidigt. Den ena var OS bassängen med 10 banor och den andra var träningsbassängen med 8 banor. Samtidigt pågick även konstsim och simhoppstävlingar i hoppbassängen. Det blev lite ovanliga förutsättningar för oss simmare pga. av den stora mängden simmare. Det var mycket begränsade möjligheter till insimning, och det fanns inga avsimnings möjlighet alls mellan/efter loppen.  Det var långa och många köer att komma in till simhallen, köer för att få simma in, och köer in i call room för att få starta i loppen. Men  sedan var det snabba ryck in till startpallen, då simmarna kallades upp på startpallen när fg heat hade ca 10 meter kvar. Starten gick någon sekund efter att sista simmare kommit i mål i heatet innan. Men vi lyckades ändå bra och kunde fokusera på simningen, göra bra lopp och hade även mycket roligt och vi fick med oss många bra erfarenheter.  En av lagkapperna simmade vi vid 23.30 på kvällen. Som en av våra masters simmare sammanfattade tävlingen, ’Jag tror att de som var där håller med om att det var totalt kaos många stunder, men ändå underbart att vara där! Ta chansen nästa gång och häng med på dessa stora mästerskap - det tänder till!’

Mest framgångrik på damsidan var Gunilla Rasmuson, som vann 50 frisim i klassen 55-59 år med tiden 30,63. Det blev både svenskt och Nordiskt rekord. Gunilla tog även brons på 50 ryggsim med 37,58  i samma klass. Gunilla slog även svenskt och nordiskt rekord på 200 frisim med 2.36.37.

På herrsidan tog Stefan Scherling silver på 50 bröst på 30.59 i klassen 40-44 år. Han tog även ett brons i samma klass på 100 bröst med 1,09.62. Peter Pärlklo slog svenskt rekord på 50 rygg i klassen 45-49 år, med tiden 30,59.

På lagkappsidan var Täby Sim mycket framgångsrika. Det blev totalt tre guld och ett brons i lagkapperna. Alla i  klassen 200-239 år. Laget på 4*50 m mixed frisim med Dan Anderberg, Christine Uhrlander, Gunilla Rasmuson, Harald Kruger slog även nytt europrekord med tiden 1.50, 57.
Laget på 4*50 mixed medley 200-239 år vann och slog svenskt och nordiskt rekord med tiden 2,04,08. I laget simmade Christine Urlander, Stefan Scherling, Håkan Persson, Gunilla Rasmuson.
Även  4*50 frisim laget herrar vann med Calvin Maughan, Håkan Persson, Dan Anderberg, Harald Kruger.
Herr laget i medley som tog brons var Mike Winfield, Stefan Scherling, Håkan Persson och Harald Kruger. Här gjorde Stefan Scherling en 50:a bröstsim i laget på 29,48 en tid som väl matchar elit tider.
Damernas lag på 4*50 i klassen 200-239 år på 4*50 frisim kom på en 4:e plats med Annica Åberg, Christine Urlander, Camilla Thuné och Gunilla Rasmusson.
Här hittar du alla Täby Sim resultat och lagtider.