2016 - juni

Avslutningstider – skola efter skola stänger för sommaren och ger sina elever tid och utrymme att fokusera på sig själv och sina intressen. Juni är även för oss simmare en avsluts- och examensperiod i och med att mästerskapen i månadsskiftet juni och juli. Det känns kul och stort att konstatera att vi 2016 mönstrar vår bredaste trupp på många år till Sum-Sim. Dessutom en trupp som känns mycket väl förberedd. Att vi därutöver får se Daniel Räisinen representera Täby Sim och Sverige i EJM är stort. Uttagen som landslagstränare är vår egen Johan Mattsson. Stort också att Therese Alshammar blev uttagen till OS i Rio, hennes 6:e.
Vår Masters verksamhet fortsätter sin fina utveckling. Med guldregnet från Masters SM och en mängd SM poäng till klubben i ryggen fick vi se många fina prestationer både individuellt och i lag på Masters EM i London. Dessutom uppmärksammat i vår lokaltidning. Stort grattis till Er alla!

Från styrelsens sida har vi under våren lagt en hel del tid Täby Kommuns nya simhall. Eller rättare sagt vägen fram till en. Vi har träffat samtliga inblandade politiker och tjänstemän i syftet att påverka både utformning och tidplan. Responsen har varit mycket positiv och i veckan såg vi ett första resultat – i kommunens skisser finns nu den 50X25 meters bassäng som vi drivit. Beslut skall fattas i september och tron är att vi simmar sommaren 2019. Det som kan stjälpa tidsplanen är om någon överklagar …

Med stor trupp på årets mästerskap ser vi en spännande framtid för föreningen med fler elitsimmare. Elitverksamhet kostar pengar och därav att vi nu går vidare i vårt arbete och fokuserar mer på näringslivsrelationer och sponsring. Kanske du som läser detta har tankar och idéer om både vad och hur vi skall göra – dela dem gärna med mig.  Sponsring av föreningen kommer ofta via föräldrar som driver egna företag eller föräldrar som kan få sin arbetsgivare se värde i att stötta Täby Sim. Sponsring kan med fördel ske via produkter som föreningen har behov i verksamheten.
Vårt engagemang på Ängsholmsbadet fortsätter även denna sommar. Utöver kiosk och simskola kommer vi även att hjälpa Täby Kommun som badvärdar. Som badvärdar kommer vi att se våra äldre simmare.

Förra månaden när jag skrev tog jag upp våra nystartade kommittéer. Simkommittén som ansvarar för hela vår simverksamhet, från simskola till elit, Arrangemang och Sponsor. Kul med all respons och att vi denna väg fick fler kommittémedlemmar. Plats finns för fler, ett utmärkt och roligt sätt att utföra sin Föräldramedverkan.

Vad tycker du om Täby Sim just nu, är vi på rätt väg?

Anders Barnå

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-