2016 - September

Ordförande har ordet
Hösten är här och med den en ny säsong i vår verksamhet stora och fina verksamhet. Sommarens mästerskap är genomförda och kan summeras. Många fina individuella prestationer, både i form av placeringar och i form av många personliga rekord. Att prestera sitt bästa när det gäller som mest känns det som vi kommit långt med. Lite otur med sjukdom och Daniel Räisinen på EJM under mästerskapen skapar osäkerhet kring om vi når vår vårt mål att vara topp 10 på simförbundets årsranking. Vi lär få se …

För Daniel Räisinen vill jag lyfta på hatten och säga stort grattis till uttagningen från Simförbundet att ingå i deras Utmanarprogram. Ett stort steg även för oss som föreningen och för alla som bidragit i Daniels utveckling.

Att genomföra tävlingar är en viktig del i föreningens verksamhet. För att genomföra tävlingar behöver vi funktionärer. Idag har vi ett 40-tal utbildade vilket är på tok för få för en förening av vår storlek. För att nå vårt mål att kunna genomföra en stor två dagars tävling där en funktionär inte behöver göra mer än ett pass behöver vi minst dubbla antalet. Vägen att nå målet är att vi vill att det till varje simmare i Simiaden och uppåt skall finnas en tävlingsfunktionär knuten. Antalet utbildningstillfällen kommer att bli fler och vi inleder med en föräldrautbildning nu redan i oktober. Viktigt att påpeka är att det inte krävs egen simvana, du får den utbildning du behöver. En bonus är att du får bättre insikt i vad ditt barn gör och att du blir ett bättre bollplank på hemmaplan.
Den vanligaste frågan jag får är – hur går det med nya simhallen. Efter en hel del lobbande under våren ser vi nu resultat. Kommunen är i full gång i arbetet och Täby Sim finns med som en viktig part. 50 x 25 meter blir den stora poolen vilket är det vi argumenterat för. Beslut under hösten är att vänta.

Under våren har vi i förening aktiverat tre kommitteer, Simning, Arrangemang och Sponsor. Samtliga tre kommittéer har plats för fler ledamöter så är du nyfiken kan jag hjälpa dig med kontakt. I syfte att frigöra mer resurser till verksamheten kommer vår ekonomi skötas av Sifferkontoret. Elins roll förändras så att hon kommer att agera first-line dvs var den som vi medlemmar primärt vänder oss till med frågor, bokningar mm. Kansliet har idag en viss försäljning, vi jobbar på att flytta den till någon butik i centrum. Tyvärr är vi inte i mål vilket gör att vi just nu får ha överseende med att vårt sortiment är begränsat.

Avslutningsvis vill jag hälsa Jesper Svensson välkommen som deltidsanställd i vår verksamhet. Jesper är triatlet med långt förflutet som både simmare och tränare i Uddevalla Simsällskap. Utöver tid på kanten kommer han att fokusera på landträning.

Vi ses på kanten!
Anders Barnå
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-