2016 - oktober

Äntligen händer det, vår nya simhall har fått fart på riktigt. Tidplanen säger att beslutsprocessen är i mål sommaren 2017 och vad jag förstår kan sedan spaden sättas i jorden. Platsen där den är tänkt att ligga förbereds och samråd är igång. Tisdagen den 4 oktober är samrådsmöte på Kommunhuset utlyst. Där kommer du att träffa mig och delar av styrelsen. Bra om fler kommer och förstärker Täbys Sims budskap. Sen hoppas vi bara att ingen överklagar planen.

Att Täby behöver en ny simhall har många varit överens om länge. Men ändå har så lite hänt. Frågan har så klart varit på agendan många gånger i Täby Sims styrelse. När 2016 stod för dörren valde vi att aktivera oss ännu en gång. Denna gång tog vi fram ett enkelt och översiktligt material. Ett material som tar sin utgångspunkt i kommunens utvecklingsplan kommande 30 åren, beskriver simning som både livsviktig och livsvarig bra aktivitet för kommunens medborgare och avslutas med våra tankar om hur en bra simhall bör utformas. Vårt material har presenterats för och överlämnats till samtliga berörda politiker och tjänstemän.

Är det därmed Täby Sim förtjänst att simhallsfrågan tagit sådan fart. Det vill jag inte påstå men kanske vi drivit på. Det vi däremot har lyckats är att få vårt material och därmed våra synpunkter att fastna.

Huvudpoängen är att Täby Kommun behöver en huvudbassäng som är 25X50 meter. Inte bara för att vi som simklubb vill det utan därför att det är bäst för Täbys invånare. Allt vi hör och ser nu pekar på att kommunen tagit fasta på våra argument. Nästa fråga gäller djupet och här planeras för i stort sett samma kurva som i befintlig bassäng dvs 3,8 m i ena änden och 1,1 m i andra. I de diskussioner vi för med kommunens tjänstemän kommer vi att argumentera för 1,3 m som minsta djup. Lite bättre vid voltvändning men ändå inte så djupt att det inte går att familjebada eller ha simskola där.

Täby Sim är i högsta grad involverade i det arbete som pågår både bland politiker och tjänstemän. Vårt senaste möte med projektgruppen handlade om många detaljer kring vår verksamhet i hallen. Vi kommer att återses i slutet av oktober för att gå igenom ritningar och diskutera lösningsförslag.
Som medlem och simintresserad vill jag att du skall känna dig trygg med att Täby Sim agerar med kraft i frågan. Och vi får fint gehör från kommunens politiker och tjänstemän.
Hör gärna av dig med frågor eller funderingar.

Anders Barnå
Ordförande Täby Sim

PS Föreningen respresenteras i dialogen med kommunen av mig, Håkan Persson, Mats Lennerthsson och Marie Eriksson DS
 
 
 
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-