november - 2016

Spännande tider i vår kära förening Täby Sim. I fredags passerade jag Eriksdalsbadet och hämtade upp en nöjd simmare efter genomfört 50-manna. Bra jobbat till alla som vara med som såg till att bärga en andra plats. Kul att vi som föreningen kan mobilisera så många duktiga simmare. Lite extra kul att 50-manna även får många tidigare Täby simmare att dra på sig simglasögonen igen. Hoppas att det gav mersmak – 18 december är det ju dags för årets höjdpunkt KM och där är det gott om plats i bassängen.

Kul i lördags var att vi genomförde vår första föräldrautbildning. Jag och Nina Junehed hade förmånen att under en halvtimme få dela med oss lite av vad styrelsen gör och prioriterar. Bakgrunden till föräldrautbildningen är att vi har på tok för få funktionärer. Dagsnoteringen är runt 40 vilket medför orimlig belastning vid större tävlingar. Vi har målsatt att vi i ett första läge skall nå 80 aktiva funktionärer för då kan vi klara en två dagars tävling utan att någon behöver göra mer än ett pass. Inför 2017 höjer vi ambitionsnivån ytterligare då vi säger att alla simmare från Simiaden och uppåt skall ha en funktionär knuten till sig. Att utbilda sig till funktionär är ett mycket bra sätt att bygga kunskap om simning och på så sätt bli mer delaktig i sitt barns intresse. Därtill lär du känna många andra föräldrar vilket ökar värdet på din läktartid. Och du bidrar till att bygga vår fina förening.

Många funktionärer kommer vi att behöva hösten 2020 när nya simhallen slår upp portarna. Kommunens projektgrupp är i full gång och de stämmer av sitt arbete på månadsbasis med oss i Täby Sim. Känns riktigt kul att vi fått detta förtroende och det känns som vi gör en bra insats. Igår tog vi del av en ritning som sannolikt visar hur det nya badet kommer att se ut. I denna version med sekretariat, fin placering av vårt kansli och rum för landträning. På bassängfronten är det såklart fortfarande 50x25 som gäller. I mitten på februari skall den detaljerade kalkylen finnas framtagen och förhoppningsvis tas beslut i kommunfullmäktige i maj.

Ha en fin förvinter!
Anders Barnå

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-