Stipendium till Samuel

7 december delade Sollentuna kommun ut stipendium bland annat till Samuel Törnqvist som fick stipendie för unga idrottsutövare.

Text tagen från Sollentuna kommuns hemsida:

Pris till framtida OS-löfte i simning
Den unga lovande simmaren Samuel Törnqvist, född 1997 får Sollentuna kommuns stipendium för unga idrottare på 20 000 kr. Samuel har bland annat tagit sju medaljer i Junior-SM i somras, varav fyra guld. Han har redan simmat i juniorlandslaget i snart tre år och har nu fått en inbjudan till att representera seniorlandslaget i deras satsning på OS i Tokyo 2020. I de Nordiska mästerskapen simmade han på tiden 1:59.66 på 200 meter medley, vilket är den snabbaste tid som någonsin har gjorts av en svensk 18-åring. Stipendiet ska användas till att studera och fortsätta utvecklas inom simningen i USA:
- Det här stipendiet hjälper mig att förverkliga mina drömmar. Skolan jag har haft kontakt med är Auburn University som ligger i Alabama. De har ett samarbete mellan coacher och idrottare vilket är ett måste för att bli en av världens bästa simmare och ta sig till OS. Många OS-medaljörer kommer från den här skolan, säger Samuel Törnqvist.