MARS - 2017

Våren är här och med är tävlingssäsongen i full gång!
De äldre av våra ungdomar siktar nu mot sommarens mästerskap.
Vår ännu lite äldre simmare (på pappret) hade sitt mästerskap i helgen. Ett SM där våra Masterssimmare tog ett antal skalper och placerade sig på en mycket fin andra plats efter Neptun. Förra årets 4:e plats halverades alltså. Stort grattis till er alla som bidrog!
 
Måndag den 20:e mars, genomförde vi Täby Sims ordinarie årsmöte.
Ett möte som både skall stänga det gamla året och samtidigt lägga grund för det nya. Att stänga året gjorde vi med blandade känslor. Mycket har hänt i vår förening under året som gått. En konsekvens blev ett ekonomiskt utfall som avvek rejält från det planerade. Dessbättre har vår förening mycket ansamlade resultat sedan tidigare år så det är ingen fara.
Men ser vi framåt så behöver vi förändra för att komma tillbaka till en acceptabel resultatnivå.  Att skapa en plan för detta är det första som nya styrelsen tar tag i. Vi har en i grunden sund verksamhet men har tappat fokus på våra kostnader. Många bäckar små är ett talesätt som stämmer väl in här. Nu behöver vi ifrågasätta sådant som kostar och agera smartare. Jag är övertygad om att det räcker för att vi skall svänga skutan rejält.
 
Under årsmötet sa vi tack till Mats Lennerthson och Hannu Pöllänen 
Bägge har under sin tid i styrelsen visat både stort engagemang och fint hjärta för Täby Sim. Därtill har de två varit kul att samarbeta med er i styrelsen. Under årsmötet valdes Anahid, Carolina och Stefan in som nya ledamöter. Ska bli väldigt kul att få hjälpa er in i uppgifterna och se vad vi kan åstadkomma tillsammans.
 
Till vårt årsmöte kom en motion
tyvärr kom den in för sent vilket gjorde att den inte kunde behandlas som en motion. Vi valde att ta med den på agendan som en övrig fråga.
Har nu i efterhand förstått att denna motion upprört en del känslor, framförallt har det spekulerats i vem i styrelsen det är som ligger bakom. Förslaget är att styrelsen skall arvoderas.
Då den inte kunde behandlas som motion förrän nästa år har styrelsen inte uttalat sig men jag kan säga att vi alla blev tagna på sängen. För mig personligen handlar mitt engagemang i Täby Sim om att jag tycker det är stimulerande och roligt. Att människor med olika bakgrund möts och jobbar ideellt för sitt intresse tycker jag är fantastiskt. Så vill jag att Täby Sim skall fortsätta vara. Och jag tror att det är vägen att få fler att vilja vara med och bidra.
 
Under hösten har vi haft mycket kontakt med kommunen i simhallsfrågan.
Efter informationsmötet i mitten av mars där vi officiellt fick en mycket fin anläggning presenterad är det tyst. Vi förstår att det pågår kalkylering och förberedelser inför beslut. Fritidsnämnden får frågan för avgörande i slutet av april och Kommunstyrelsen säger sitt i slutet av maj.
Vår linje är och har hela tiden varit att det som det växande Täby behöver är en bassäng som är 50 & 25 meter (och inget annat). Vårt öra ligger mot rälsen och behöver kommunen hjälp på något sätt finns vi här.


Anders Barnå, ordförande

PS Kommentera och tyck gärna till anders.barna@tabysim.se DS.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-