MEDALJREGN för TÄBY SIM I MASTERS VM!

Våra fantastiska masters simmare fortsätter att  imponera,
denna gång under MASTERS VM i Budapest.

 
Gunilla Rasmuson kammade hem hela 2 VM silver i 50m frisim och 50m rygg
Stefan Scherling kammade hem ett mycket välförtjänt VM brons i 50m bröst

En liten men taggad trupp på 8 personer från Täby Sim Masters tävlade Masters VM i Budapest mellan den 11-20 augusti.
Tävlingarna var proffsigt arrangerande och grenarna roterade i alla fyra olika bassängerna, så att alla fick chansen att simma i ’VM Bassängen ’. Eftersom man valt att tävla i 4 bassänger och att det dessutom finns 2 insimningsbassänger på varje arena är det gott om plats för insimningoch avbad, och ingen trängsel, och hela arrangemanget  var så mycket bättre, snabbare genomfört  och trevligare arrangerat än ’katastrofala’ Masters EM i London förra året. Som Masterssimmare kan man inte få en bättre upplevelse än årets Masters VM och vi hoppas fler tar chansen att vara med nästa stora mästerskap.

Täbys Trupp lyckades ta hem två silver medaljer, och en brons medalj. Silvermedaljer genom Gunilla Rasmuson i klassen 60-64 år på både 50 fritt och 50 rygg. Och bronsmedalj  till Stefan Scherling i klassen 45-49 år på 50 bröst.

Nytt för i år var att vi hade deltagare i Open Water.  Vår trupp (Camilla Thune, Anna Uddhammar  och Peter Håkansson) hade en tuff start på 3000 Open Water med höga vågor och hård blåst, så det var en tuff uppgift att genomföra loppet på 3000 meter. Våra simmare lyckades bra, och Camilla Thune kom på en 17:e plats i klassen 50-54 år.

Vi hade många fina simningar av övriga deltagare i truppen, som lyckades bra och slog personligt rekord på många distanser!  Helena Fältman slog personligt rekord på 200 och 800 fritt, Camilla Thuné pers på 200 fritt, och Caroline Magnusson slog personligt rekord på 50 fritt och 50 fjäril. Peter Håkansson slog pers. på 200 fritt och 800 fritt.  Gunilla Rasmuson slog pers. på 50 rygg.
Vissa som var skadade eller hade varit sjuka, som Stefan Scherling och Mimmi Kvissberg kämpade på bra, och gjorde trots det fina resultat!

Vi säger grattis till alla som var med och simmade i Budapest, och nu startar vi om med nya mål till hösten!

Här hittar du alla Täbys resultat: läs
Titta in här, för mer information om alla fina resultat i den svenska masterstruppen.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter