MASTERSVERKSAMHET

Täby Sim är en av klubbarna i Stockholm som erbjuder aktiv mastersverksamhet. Masters är för simmare från 20 år och uppåt.

Det finns olika grupper att simma i, beroende på vilken nivå du befinner dig för din simning. Masters Teknik grupper är grunden för dig som startar med masterssimning och vill förbättra din simning och teknik och Masters tävling är för dig som vill träna för att tävla, och har kommit en bit i din masters simning och är har erfarenhet att träna många på en bana med hög fart och hög intensitet.

Det finns många SM-medaljörer inom Masters simning i klubben. Många innehar även både svenska, nordiska och världsrekord.
Täby Sim Masters har sedan 2003 tillhört Sveriges tre främsta Mastersklubbar. Många deltar dock i tävlingar for att uppleva den glada stämningen och få en måttstock på sin egen träning.

Masters - Teknik - nivå 1

För dig som vill träna mer simning, kanske för att tävla i bansimning, öppet vatten eller att ha simning som motionsform på en lite högre nivå.

Förkunskaper
100 meter crawl med bra teknik och fart och kunna göra en voltvändning
Mål
-
Klara ett pass på 1 500 m på en timme
- God teknik i crawl, rygg crawl och bröstsim
- Teknik i fjärilskick
- Kunna simma på träningsslinga

Masters - teknik - nivå 2

Förkunskaper
- Klara ett pass på 1 500 m per timme
- God teknik i crawl och rygg crawl
- Teknik i fjärilskick
Mål
- pass om 2 500 m per timme
- 100 medley
- teknik i alla fyra simsätten
- 12x50m starttid 1:00 (min)

Masters - tävling

Träningsupplägget innebär en blandning av teknik-, konditions-, tröskel- och sprintträning och racepace. Säsongen planeras varje år efter tävlingar som utpekas som viktiga för klubben, som SM i mars, SM i november och KM.

Förkunskaper
- pass på 2500 m på en timme
- vana att simma i slinga med många simmare på varje bana
- 100 medley
- teknik i alla fyra simsätten
- 12x50m starttid 1:00 (min)

Mål
Krävande pass mellan 2000 till 3000 meter
Tävla på masters tävlingar speciellt på Masters SM i kort och långbana

masters supporters

Är till för de simmare som tagit paus i träningen men vill vara kvar i truppen. De får förtur när de vill börja simma igen. Denna grupp är även tänkt för de simmare som inte tränar i Tibblebadet men tävlar för oss. Är man med i Masters Supporter får man löpande information om Masters aktiviteter och man stödjer även klubben. Obligatorisk avgift är endast medlemsavgiften på 150 kronor och vill man tävla tillkommer licensavgift + startavgifter till SM.

masters KOMMITEN

Masterskommitèn sköter den administrativa delen av Täby Sim Masters verksamhet. Intagning av nya simmare, medlems administration, kontaktpersoner både inom Täby Sim och även externt för masters ärenden,hanterar träningstider och schema, information spridning, koordinering av anmälningar och resor till större tävlingar, arrangemang kring terminsavslutningar.

Masters kommmiten består av (från 2017)

Caroline Magnusson (ordförande)
Annica Åberg
Gunilla Rasmuson
Tommy Aspegårdh
Stefan Scherling

anmälan

För att anmäla dig till våra kurser behöver du först skapa ett medlemskonto. Det gör du här.


Masters Teknik 1
Masters Teknik 1.2
Masters Teknik 2 
Masters Tävling
 

Länkar