Anpassad Verksamhet

  • 14 aug 2020

Med anledning av spridningen av Coronaviruset. 

Under våren och sommaren har Folkhälsomyndigheten löpande kommit med nya direktiv ang folksamlingar max 50 personer. Som läget är nu omfattar inte beslutet simhallar. För Täby sim gäller att vi fortsätter erbjuda simverksamhet och anpassar i så stor utsträckning vi kan, vilket betyder att oavsett beslut försöker vi hålla ner antalet deltagare i våra grupper och minimera antalet medföljare.

För att minimera antalet personer i simhall, omklädningsrum och dusch har vi gjort förändringar och anpassningar i verksamhetsschemat de dagar och tider där vi ser att belastningen blir för stor.

Men vi behöver också er hjälp och vi ber er därför att i så stor utsträckning som möjligt:

  • Vänta på era barn och ungdomar utanför simhallen istället för på läktaren eller i simhallen.
  • Minimera närvaron i omklädningsrum, dusch och simhall, var på plats i badet strax innan träning och lämna badet direkt efter avslutad träning, duscha gärna hemma.
  • Försök hålla avstånd i omklädningsrum, dusch och på bassängkanten
  • Var noga med hygien, duscha och tvätta dig noga innan du hoppar i bassängen
  • Generellt gäller att om man håller sitt barn hemma från skolan eller barnet känner sig förkyld/hängig eller liknande, stannar man hemma från träningen och meddelar sin tränare. 
  • Täby Sim uppmanar alla simmare och deras familjer att använda sitt sunda förnuft, vara försiktiga, vid behov och symptom söka vård och hålla sig uppdaterade via lämpliga myndigheter.
  • Vi vill förtydliga vikten av att vi alla fortsätter att ta vårt ansvar vad gäller hygien, avstånd mm samt visar tålamod och uthållighet i den situation vi befinner oss i.

Enligt branschorganisationen Svenska Badbranschen är det bra att bada i klorerat bassängvatten, förutsatt att man i övrigt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om personlig hygien. Läs mer på driftentreprenören Medleys hemsida

Täby Sim följer Folkhälsomyndighetens och Svenska Badbranschens rekommendationer och fortsätter erbjuda våra medlemmar anpassad verksamhet inom Simskola och simträning.

Hur minska spridningsrisk och undvika smitta?

De allmänna rekommendationerna är att tvätta händerna, nysa och hosta i armvecket och stanna hemma om du är sjuk. Att använda handsprit kan också vara ett alternativ. Viktigt också att, som alltid, duscha och tvätta sig innan simträning och bara använda sin egen vattenflaska.

Andra allmänt förebyggande åtgärder mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon, samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.

I samverkan mellan anpassning och eget ansvar kommer vi också under hösten ge våra barn, ungdomar och vuxna möjlighet att på bästa sätt fortsätta med simning. 

Ett stort tack till simmare, ledare och föräldrar som gemenast tar ansvar och ser till att vår verksamhet fungerar så bra som möjligt även nu i ett svårt läge.

 

Mvh

Mats Lennerthson

Klubbchef - Täby Sim

Täby Sim följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet (RF) och Svenska Simförbundet, se länkar nedan.

Folkhälsomyndighetens

Svenska Simförbundets

Täby kommuns

RF