Crawlkurs

Crawlkurs för vuxna

Att lära ett nytt simsätt som vuxen är både utvecklande och utmanande. Beroende på vilken vattenvana man har och hur lätt man har att få kontroll över koordinationen, tar det olika lång tid att nå sina mål. Den största utmaningen ligger i att känna en trygghet i att kunna andas samtidigt som man är andfådd och simmar.

Crawlkurs för vuxna har tre nivåer, från nybörjare till mer avancerad. Som simmare utvecklas du mer om du simmar på samma bana med de som är på ungefär samma nivå som du.

Vid varje kursstart delas alla simmare in i grupper utifrån simvana och nivå.

Det är ett träningstillfälle per vecka under 10 veckor.

 

För dig som vill träna simning finns Vuxensim  som är terminsbaserad och två träningstillfällen per vecka. Du bör ha nått målsättning för avancerad crawlkurs.

 

Förkunskaper:

God vattenvana och kunna simma minst 200m bröstsim (utan att vila). Med god vattenvana menar vi att kunna röra sig i vatten i ytläge och även simma under vatten.

 

Målsättning - nybörjare / Förkunskaper - fortsättning

Känna till de tekniska grunderna för crawl (armtag, benspark, andning.) Kunna simma 50 meter crawl i sträck. Introduktion i voltvändning.

 

Målsättning - fortsättning / Förkunskaper - avancerad

Kunna simma minst 200 meter crawl i sträck. Förbättra din teknik, fart och kondition och lära sig ryggsim och bröstsim.

 

Målsättning - avancerad

Kunna simma minst 1000 meter crawl i sträck. Förbättra teknik, fart och kondition även i ryggsim och bröstsim. Lära sig fjärilsim.

 

Obligatorisk utrustning

Alla simmare behöver ha egen simutrustning med sig till första träningstillfället.

  • Badmössa
  • Simglasögon
  • Simfenor (OBS! de är kortare än snorkelfenor)
  • Simplatta (kickboard)
  • Dolme (pull float)

Täby Sim badmössa  (finns att köpa påTäby Sim kontoret)


Täby Simhall

Alla som ska delta i Täby Sims verksamheter på Tibblebadet måste betala entré till badet. Det smidigaste sättet är att teckna ett så kallat badautogiro i badets reception.