Nyheter

Klubbchef förlängs ej på grund av kostnadsbesparingar

  • 1 jul 2024

Trots besparingsåtgärder senaste halvåret har resultatet för Täby Sim tyvärr försämrats ytterligare - nu till en situation där ett större ansvar behöver tas för en tryggare ekonomi. Vårens minskade intäkter från simskolan i konkurrens med Medley och fortsatt höga personalkostnader bland våra arvoderade har gett oss ett kraftigt budgetunderskott. Därmed är också förutsättningarna inför Täby Kommuns höjningar av bassängshyra från årsskiftet mycket illavarslande. Föreningens kostnader överstiger intäkterna och en hastig inbromsning måste dessvärre göras.

- Vi har på senaste styrelsemötet behövt fatta ett oerhört tråkigt men nödvändigt beslut om att inte erbjuda vår uppskattade Klubbchef Stefan Malmqvist en tillsvidaretjänst efter provanställning, säger ordförande Miska Suves.

Styrelsen beklagar denna högst oönskade situation och det merarbete som beslutet kommer att innebära för verksamheten, men med gemensamma krafter och sann Täby Sim- anda ska konstruktiva lösningar hittas.   

- Tillsammans med personalen hoppas vi kunna vända den negativa trenden redan i höst. Våra mästerskap och annan planerad sommarverksamhet är kommande veckor vårt största fokus följt av välbehövliga ledigheter. Diskussioner kring höstens verksamhet inklusive hantering av Stefans uppgifter inleder vi först i augusti, avslutar Miska som agerar tf KC med stöd av en exekutiv ledningsgrupp bestående av Åsa Halldén, Peter Edhäll, Johanna Sevonen och Anette Hällkvist.

Ett stort varmt tack till Stefan för mycket förtjänstfulla insatser på kort tid, men där olyckliga omständigheter inte ger Täby Sim utrymmet att fortsatt ledas och utvecklas genom honom. Stefans sista arbetsdag blir 27 juli.

- Jag hade naturligtvis gärna fortsatt uppdraget, men har full förståelse och respekt för det beslut styrelsen fattat. Jag hoppas nu att denna härliga förening får kontroll på det skenande budgetunderskottet, så att mer fokus kan läggas på klubbens kärna, d.v.s. simverksamheten. Stort tack för denna fina tid och lycka till i sommarens mästerskap!

Välkomna att simma med oss i höst!

  • 26 jun 2024
  • Simskola

Idag 11.00 öppnar bokningen för alla som vill gå simskola med oss i höst! 

Nytt för terminen är att vi sänkt deltagarantalet för våra grupper ända upp till fisken för att höja kvaliteten på våra lektioner ytterliggare. Vi erbjuder nu även en NPF-grupp i stora bassängen för de bläckfiskar som vill ta nästa steg i simäventyret! 

Om ni är sugna på att simma mer redan nu i sommar finns det platser kvar i våra intensivkurser som vi erbjuder ute på Kvarnbadet i Vallentuna och i Täby Simhall under sommaren!

Anmälan till Täby Simhall sker här: Boka Täby Simhall

Anmälan till Kvarnbadet sker här: Boka Vallentuna Kvarnbadet

Varmt välkomna med er anmälan och tveka inte att maila kansli@tabysim.se vid eventuella frågor och funderingar! 

Vi ses i bassängen! 

Anmälan till höstterminens simskola

  • 25 jun 2024

Anmälningssidan till höstens simskoleverksamhet öppnar enligt följande;

Elever som tidigare medverkat i Täby Sims simskola har förtur till anmälan och är välkomna att registrera sig f.o.m. måndag 24/6, kl. 11.00

Anmälningssidan för övriga intressenter öppnar onsdagen den 26/6, kl. 11.00.

Hjärtligt Välkommen med Din anmälan via följande länk: Boka Aktiviteter (tabysim.se)

Vid ev. frågor ber vi dig att mejla till kansli@tabysim.se 

Täby Sim 50 år

  • 21 jun 2024

Täby Sim fyllde 50 år den 6 juni i år!

Täby Sim är numer en etablerad simförening i Sverige i allmänhet och i Stockholmsområdet i synnerhet. Föreningen strävar efter att vara Norrorts Simcenter, där alltifrån småknattar till vuxna elitsimmare ska simma och trivas.

Värdegrunden schyssta tillsammans har en viktig roll i strävan att att maximera lagandan och trivseln bland medlemmarna.

Vid en återblick 30 år i tiden i den dåvarande klubbtidningen Stänk omnämns redan då den goda föreningskänslan, den breda ungdomsverksamheten, föreningens roll i Simmarsverige, samt de duktiga och välutbildade ledarna. Dessa delar m.fl. arbetar än idag Täby Sim dagligdags med att utveckla.

I samma utgåva av Stänk belyses även vissa utmaningar;  fler medlemmar behöver engagera sig i verksamheten, tuff ekonomisk situation, samt att nya samarbetsformer måste skapas. Även här är igenkänningsfaktorn stor med de utmaningar som föreningen har att tampas med idag. 

Min förhoppning är att textförfattaren Carl Johan Hellmans devis från klubbtidningen Stänk (nr. 4, år 1994) även i detta fallet ska stämma överens med vår nutid;
"TÄBY SIM-mare skall besjälas av att problem är till för att lösas! Tillsammans kan vi lösa alla problem!"

Besök gärna de båda länkarna nedan som tar dig till Stänks jubileumsnummer från 1984 och 1994, där du kan läsa mer om Täby Sims verksamhet under dessa tider.

https://medlemstidning.tabysim.se/stank_1994-4.pdf

https://medlemstidning.tabysim.se/stank_1984-2.pdf

Stort tack till Nils Olof "Nisse" Hellman för underlagen!

GRATTIS till jubilaren Täby Sim! Förhoppningsvis blir de nästkommande 50 åren fyllda av glädje, gemenskap, utveckling och framgång!

Täby Sim vill härmed även passa på att önska sina medlemmar och övriga intressenter en fin midsommarhelg!

Stefan Malmqvist, Klubbchef

Teknikskolan HT24 | Anmälan öppnar

  • 18 jun 2024

Tisdagen 18 juni kl. 11.00 släpps platserna till höstens teknikskoleverksamhet.  Ni finner anmälningstiden här: https://www.tabysim.se/boka-aktivitet/ 

Till minne av Gunilla Rasmuson

  • 12 jun 2024

image: Till minne av Gunilla Rasmuson

Gunilla Rasmuson in memorian

Allas vår underbara Gunilla Rasmuson har då lämnat oss och lämnar ett stort tomrum efter sig. Som så många andra stora och beundransvärda personligheter gick hon bort alldeles för tidigt efter att ha drabbats av ett grymt och orättvist öde. Vi som kände henne har förlorat en lika stor idrottskamrat som personlig vän och vi känner en enorm saknad. 

Själv lärde jag känna Gunilla 1995 när vi åkte ett gäng på drygt 12 man på masters-sm i Hudiksvall. Gunilla hade just då fått en nytändning för simningen och bad att få följa med oss även om hon den gången skulle tävla för Umeå. Det tyckte vi alla var ok.  Jag minns att Gunilla var lite blyg den gången och lite reserverad, men den isen bröts snabbt när vi lärt känna varandra. 

Redan då framkom det vilken fantastisk personlighet hon var. Varm, glad, ljus, utåtriktad, omtänksam, artig och osjälvisk. Jag kommer inte ihåg några resultat från den tävlingen men redan då visade hon sin klass och vann några grenar i sin åldersklass. 

Det var i den vevan som jag bad henne att börja tävla för oss i Täby Sim istället. Det är väl kanske min största insats för den här föreningen.  Att hon sedan gav mig kred. på en masters fest för det är väl en av dom största och finaste komplimanger jag någonsin har fått. Att en gigant som hon kunde ge en tämligen medioker simmare som jag ett sånt erkännande var jättestort för mig! 

Det dröjde dock till 2003 då vi hade master-sm i Täby som hon debuterade för Täby Sim och redan då bevisade hon sin klass genom att sopa banan med konkurrenterna. Den teknik och vattenkänsla hon besatt var dom flesta av oss andra inte ens i närheten av. Det såg inte ut som hon tog i och ändå gick det så fort. Man kunde inte bli annat än imponerad. 

Under sin aktiva karriär på senior nivå hade Gunilla oturen att vara samtida med östtyskorna. Kanske var det därför hon aldrig blev något internationellt stort namn, även om hon deltog i ett vm(1973), ett em (1974) och ett os(1976). 13 sm-guld talar i alla fall sitt tydliga språk. Hade hon tillhört en senare generation hade hon mycket väl kunnat bli en Sara Sjöström hon med. I alla fall var hon vår Sara Sjöström. Framför allt var hon våran Wonder Woman! 

Som privatperson tog hon sig tid med alla var lika charmig och artig mot alla hon träffade, men hon kunde också vara mycket bestämd eftersom hon var en karaktärsstark person med stor personlig integritet. Den damen visste utan tvekan vad hon ville och hon var mycket målmedveten och tävlingsinriktad. Men hennes stil var både äkta och naturlig. Hon var alltid sig själv. 

Hon jobbade som lärare i en skola i Upplands Väsby eftersom det var vad hon hade utbildat sig till och var en lika uppskattad sådan som simmare. Eftersom Gunilla var så utåtriktad så var hon nog en person som trivdes med att ha mycket folk omkring sig. Då borde läraryrket ha passat henne bra.  

Hon var gift med den moderne femkamparen och f d simmaren Svante Rasmuson som hon fick fyra barn med. Jag minns speciellt när han tog silver i os i Los Angeles 1984 och ramlade ihop av utmattning på upploppet efter italienaren Masala och hur deras äldsta dotter då 4 eller 5 år gammal säger ”Du är i alla fall tvåa.” 

Framgångarna fortsatte att hopa sig över Gunilla och oavsett vilken åldersklass hon tillhörde så vann hon den ena grensegern efter den andra i masters-sm. Det blev inte sämre av att hon senare även börja plocka titlar i master-em och vm och sätta europarekord och världsrekord. Hon var utan tvekan ankaret i masters-laget. Hela laget byggde på henne. 

Det var när hon stod på sin höjdpunkt som masterssimmare med flera titlar i sm i Eskilstuna som tragedin slog till och vi förlorade henne. Någonting helt ofattbart som dom flesta av oss bara inte kunde kunde ta till oss, men som tyvärr var ett faktum. 

Vi får aldrig mer träffa henne, prata med henne, se hennes förföriskt vackra leende, höra hennes ljuvliga röst, krama henne och dansa med henne på sommarfesterna som utan tvekan var en av årets höjdpunkter. Eller känna hennes värme och omtänksamhet som var hennes signum. Det är surt, men någonting som vi bara kan acceptera. 

I efterskott kan jag bara säga att jag är hedrad över att ha fått lära känna Gunilla Rasmuson. En mer varm och sympatisk människa går inte att föreställa sig. Hon utstrålade medmänsklighet och kärlek och hade en jätteskön stil. Hon var den typen som alltid kunde bjuda på sig själv och var alltid lika öppen och positiv. Och hon har betytt jättemycket för så många andra människor som liksom jag har haft äran att få lära känna henne. 

Tack Gunilla för allt du givit oss. Vi bevarar dig i ljust minne och kommer alltid att minnas dig. Du finns för alltid med oss i vårt minne och i våra hjärtan och vår kärlek till dig är gränslös! 

Tack för allt, Nilla! 

Stefan Erikson 

Nya klubbkläderna går nu att beställa

  • 10 jun 2024

Nike och Stadium blir Täby Sims nya samarbetspartners avseende klubbkläder.

För att hitta webbshoppen med hela kollektionen går du in på www.stadium.se/foreningar eller klickar på följande länk: Sweden B2C (stadium.se). Sök på Täby Sim och börja att beställa.

För dig som vill ha namn eller initialer på kläderna går det självklart att lägga till efter det att du valt dina plagg.

Kläderna går att hämta ut hos Stadium i Täby Centrum, hos postombud eller genom hemleverans. Beräknad leveranstid är 3-8 arbetsdagar.

Passa även på att registrera Täby Sim som din förening på mina sidor hos stadium.se.
3% på ALLA dina inköp går då som stöd till Täby Sim, oavsett om det är skidor, badtofflor, fotbollsskor eller annat som inhandlats (självklart utan extra kostnad för dig som kund). 

Hjärtligt Välkommen att lägga Din beställning!