Nyheter

Michelle Coleman kvalat till VM!

  • 29 apr 2013

Michelle Coleman, till vänster på bilden, vann försöken av de Australiska Mästerskapen på 200m fritt på 1.57.16!
Tiden är VM-kval och Sveriges nästbästa tid genom tiderna (efter Sarah Sjöströms 1.55,23) och världens sjätte tid den här säsongen. Michell har tränat i Australien den här terminen och kommer till Sverige i maj för vidare uppladdning inför VM.

Helgens GP-tävling

  • 24 apr 2013

Helgens GP-tävling gick i Jönköping och Täby Sim hade fyra simmare på plats som fick väldigt bra resultat:

Mathilda Johansson Norell tog sig till A-final på 50 frisim samt B-final på 50 fjäril och 50 frisim.

Emma Karell gick till B-final på 100 fjäril och 200 medley samt A-final på 200 fjäril.

Oscar Ericsson tog sig till B-final på 100 rygg samt A-final på 200 rygg.

Elsa Ericsson tog 1:a platsen på 400 frisim, 2:a plats på 800 frisim och 3:e platsen på 200 frisim. I och med de här prestationerna kommer Elsa att representera Sverige i den internationella tävlingen "Setti Colli" som går i Rom.

Inställda träningar april-juni

  • 21 apr 2013

Följande datum har vi inte någon verksamhet: 30 april, 1 maj, 4-5 maj (gäller endast verksamhet i stora bassängen), 9 maj, 6 juni

Nya grupper - "Föräldramedverkan"!

  • 12 apr 2013

I syfte att skapa ett öppnare kontorslandskap ska det rivas en vägg på kansliet. Därför har nu den "händige" möjlighet att bidra med detta via föräldramedverkan!

Aktiviteten är planerad till den 25-26 maj, där det är tänkt att en grupp om 5 river väggen på lördagen, ytterligare en grupp återställer på söndagen och en sista grupp fraktar bort sopor, även den på söndagen.

Vi hoppas att de som anmäler sig till gruppen har, eller har möjlighet att låna, lämpliga verktyg (tex. tigersåg) för att kunna utföra arbetet. Färg, spackel och liknande kommer att finnas på plats.

Har vi någon "Snickar-Matte" i föreningen?

Följ denna länk och kika till höger under "Grupper" så kan du anmäla dig till aktiviteten!

BästaFyran

  • 11 apr 2013

10 april tävlade 10 lag i försökstävlingen till Bästa Fyran i Tibblebadet. 80 simmare i vattnet och närmare 100 klasskompisar på läktaren gjorde att vi genomförde en av årets roligaste tävlingar!

Hejjarklackerna på läktaren hejjade inte bara på sina klasskompisar utan tävlade också om bästa hejjarklack. Priset togs hem av Ljungmyrskolan. Klicka här för bilder från tävlingen och klicka här för att se film.

Resultaten från tävlingen:

Ny ungdomselittränare

  • 8 apr 2013


Jag är väldigt glad över att kunna berätta att vi har slutfört rekryteringsprocessen för att hitta en ny tränare till A1-gruppen. Valet landade på Johan Mattsson, 36 år, som idag är tränare i Järfälla simsällskap där han är Ungdomsansvarig samt ansvarig för land- och styrketräning. Då vi är mitt uppe i en säsong kommer Johan att börja hos oss den 1 augusti.

Johan har själv varit aktiv simmare på elitnivå under 20-års period med en medaljskörd om 45 SM guld (ungdom och junior), 1 SM guld och ytterligare 20-tal SM-medaljer på senior nivå. Han har också deltagit och representerat Sverige under Ungdoms OS 1991 samt VM 1997.

/ Marie