Nyheter

Sommaraktiviteter

  • 31 mar 2014

Nu har vi öppnat bokningen för våra sommaraktiviteter. Klicka här för att läsa mer och boka.

Täby Sim har fått en ny ordförande!

  • 31 mar 2014

Jag som har fått förtroendet heter Anders Barnå. Om mig kan sägas att jag är en glad man i mitten av livet. Är gift med Irene och har tre barn. 2 av dem är simmare. Gustav går i A-gruppen och Jennifer i C-gruppen. Jag har själv ingen bakgrund i tävlingsbassängen utan är en produkt av Täby Sims vuxencrawl. Jag var med i den första gruppen som startades av JP Saracco och är fast sedan dess.

Simning är fascinerade tycker jag. Ett träningspass ger kroppen en rejäl fysisk genomkörare samtidigt som de tekniska momenten utmanar hjärnan. Nivån av ansträngning kan simmaren styra själv utifrån kondition och ålder. Om du inte har provat än så gör det, du lär inte ångra dig.

Till ny ordförande utses oftast någon som redan sitter i styrelsen. Så är det inte i mitt fall utan jag har varit revisor under några år. Via den årliga revisionen tycker jag mig ha fått en inblick i en välskött klubb som numera även har en god ekonomi. Jag vill passa på att skicka ett stort tack till den avgående styrelsen med tidigare ordförande Per Strand i spetsen.  

Kommande torsdag har den nya styrelsen sitt första möte och då kommer vi bland annat att börja formulera vad vi tillsammans vill göra med och för Täby Sim. Att en ny simhall står högt upp på agendan det vågar jag redan nu slå fast.

På återhörande!

Anders Barnå

Det krävs mer än bara träning

  • 31 mar 2014
Jennie Johansson ger dig tips på hur du orkar mer
Vi bjuder in föräldrar till våra tävlingssimmare på föreläsning om kost.
Vi samlas och lyssnar till en inspirerande föreläsning om kost och prestation.
Jennie Johansson är legitimerad dietist och har via AXA Sports Club hjälpt spelare i Tre Kronor, Svenska innebandylandslaget, IF Elfsborg samt idrottare som systrarna Kallur, Sarah Sjöström och Mikael Lindnord att äta rätt. Nu är det din tur!
Du kommer få konkreta tips om vad du eller dina barn ska äta innan träning, vad du ska tänka på för att hålla dig frisk, hur du kan laddar på lite extra inför tävling samt vad du ska stoppa i dig direkt efter träningen för att minska risken för skador.
 
Varmt välkomna!
 
När: 9 april, kl 18.30
Var: Konferensrummet i Tibblehallen

Klicka här för anmälan.

Täby Sim - Danish Open

  • 31 mar 2014

I helgen har delar av Täby Sims elitgrupp varit i Danmark och tävlat i Danish Open. Elsa och Oskar Ericsson, Ludvig Strand, Emelie Johansson och David Kruthammar tävlade och coachades av Johan Mattsson. Många fina prestationer, bland annat:

Emelie - personligt rekord både i 400 me 5,13,86 och 200 fr 2,12,72

Elsa - 200 fr 2,13,55 och 100 fr 1,01,40

Ludvig - årsbästa på 100 fr, 56,04

David - nytt personbästa 50 br, 31,98

Oskar - nytt personbästa 200 ry 2,06,06, kvalade till EJM

Påsklovsträning

  • 27 mar 2014

Under påsklovet, vecka 16, kommer det inte att vara någon träning för simskolan och vuxencrawl. Klicka här för att se träningstiderna för teknik- och tävlingsgrupperna.

Sollentuna Simfestival

  • 24 mar 2014

I helgen tävlade en stor trupp från Täby Sim, 80 simmare, i Sollentuna Simfestival. I vissa grupper var det upp till 90% personliga rekord! 19 gånger fick vi se Täby Simmare på prispallen. Några bilder togs också, klicka här för att komma till bildarkivet.

Utmärkelser 2013

  • 23 mar 2014

Under årsmötet delades 2013 års utmärkelser ut:

Bröderna Wahlheims pris - Michelle Coleman

Årets simmerska - Michelle Coleman

Året simmare - Oskar Ericsson

Årets Komet - Julia Franks

Årets tjejtorped - Cornelia Jerresand

Årets killtorped - Josef Al-Khalili

Minimästare - Johanna Persson & Wilhelm Muzikants

Stormästare - Alexandra Uusaro & Ludvig Strand

Masters SM

  • 13 mar 2014

I helgen är det Masters SM och Täby Sim har en stor trupp på plats.

Här kan ni följa resultaten.

Lycka till! 

Årsmöte

  • 13 mar 2014

Nu finns årsmötesdokument publicerade inför årsmötet den 20 mars. Vi startar registreringen kl 18 och mötet kl 19. Glöm inte att föranmäla middag!

Klicka här för att komma till information om årsmötet.

Personalförändring

  • 13 mar 2014

Isabel Heed har valt att lämna Täby Sim och hennes sista arbetsdag är den 31 mars. Vi önskar henne lycka till med framtida utmaningar.

Vilunda Knatte

  • 7 mar 2014

9 mars är det Vilunda Knatte i Vilundabadet, Upplands Väsby. PM och mer information finns nu publicerad i tävlings- och lägerkalendern.

Simskola

  • 4 mar 2014

Nu är det öppet för anmälan till simskolan som börjar v.12 17/3.

Simiadenläger

  • 4 mar 2014

Nu har vi öppnat anmälan till Simiadenlägret 11-13 april. Lägret riktar sig till de simmare som kommer att tävla i Simiaden, födda 04-01. Mer information finns i tävlings- och lägerkalendern.

GP och UGP 8-9 mars

  • 3 mar 2014

I helgen tävlar Täby Sim både i GP (Eriksdalsbadet) och UGP (Åkersberga). Mer information, PM osv finns i tävlingskalendern, klicka här.