Nyheter

Junior-landslaget !

  • 31 mar 2011

image: Junior-landslaget !

Elsa Ericsson och Emelie Johansson åker med juniorlandslaget för att tävla Danish Open i helgen.

Lycka Till !

Rapport; årsmötet 2011.

  • 30 mar 2011

image: Rapport; årsmötet 2011.

Per Strand omvaldes som ordförande på 1 år. Enligt stadgarna väljs ordförande på ett år i taget. Övriga val till styrelsen;

Resultat UGP 2

  • 30 mar 2011

image: Resultat UGP 2

Täbysimmarna visade på UGP 2 att den fina resultatkurvan fortsätter. 13 simmare satte personliga rekord med minst 10 sekunder! Sean Zhong gjorde ett fantastiskt 1500 m fritt lopp med personligt rekord med 52 sekunder! Segern blev överlägsen med 2,5 minut! Läs mer om Täby-simmarnas resultat här. Resultatlistan hittar du här.

Micha på prispallen

  • 28 mar 2011

image: Micha på prispallen

Vid andra dagens GP-finaler tog Michelle Coleman en tredjeplats.

Årsmöte i Täby Sim

  • 27 mar 2011

image: Årsmöte i Täby Sim

Täby Sim avhöll under lördagen sitt årsmöte. Mötet hölls i mycket god anda och hela styrelsen med ordförande Per Strand omvaldes.Medlemsavgiften för 2012 beslutades att vara oförändrad.

Årets komet:Anna Sandäng, Årets simmare: Jacob Thulin

Masters SM

  • 27 mar 2011

image: Masters SM

Masters-SM i Södertälje 18-20 mars 2011-03-27

Förra helgen, en härligt solig vårhelg, befann sig stora delar av klubbens Masterssimmare i Södertälje simhall där Masters SM genomfördes. Vi var cirka 30 deltagande Täbysimmare som gjorde väl ifrån sig.

GP i Eriksdalsbadet..

  • 26 mar 2011

image: GP i Eriksdalsbadet..

Det blev inga pall-platser för Täbysimmarna, men väl fyra finaler.

Bästa Fyran

  • 23 mar 2011

image: Bästa Fyran

Bästa fyran avgjord i kvaltävlingen i Täby.

På första plats kom Rösjöskolan 4A Lag 1 med tiden 3,29,24, på andra plats Drakskeppskolan 3,54,59, dessa 2 gick direkt vidare till finalen på nEriksdalsbadet den 25 maj.

3:a var Rösjöskolan 4A lag 2, 3,54,68 och på fjärde plats Rösjöskolan 4B 3,56,43. Stor sannolikhet finns att dessa två också går vidare till final, men det vet man först när alla kvaltävlingar i Stockholm har avklarats.

Årsmötet

  • 23 mar 2011

image: Årsmötet

Nåja, vad är väl ett årsmöte i Täby Gård….?

Det kan vara dötrist och långtråkigt och alldeles, alldeles underbart!

Nåväl, långtråkigt kan ett årsmöte absolut bli medan alldeles underbart kanske är att ta i en smula. Däremot kan årsmötet absolut bli en glad och trevlig stund där vi medlemmar får möjlighet att träffas och utbyta lite tankar i en annan miljö än bara den som bassängkanten erbjuder. Tråkigt eller trevligt, ja det beror helt och hållet på er medlemmar. Täby Sim är en av Täbys största idrottsföreningar, vi är närmare 1900 medlemmar. Detta är resultatet av det breda utbud av aktiviteter föreningen erbjuder, från babysim till elitverksamhet för simmare med olympiska ambitioner. Vi vill naturligtvis bibehålla och utveckla denna verksamhet men vi står, som ni alla vet, inför stora utmaningar. Om ett drygt år börjar Tibblebadet rivas. Innan det sker vill vi att kommunen har uppfört en provisorisk simhall inom kommunens gränser, där vi kan fortsätta att bedriva undervisning och träning. Detta är fullt möjligt att utföra, men för att vi i styrelsen ska kunna driva en så omfattande fråga gentemot kommunen behöver vi känna stöd från våra medlemmar.

Jag vill därför uppmana dig att utnyttja den möjlighet du har som medlem att framföra dina synpunkter eller bara uttrycka ditt stöd i simhallsfrågan, genom att delta vid årsmötet. Har du möjlighet, är du välkommen att stanna kvar en stund efter mötet på en bit mat och lite mingel. Anmäl dig då på kansli@tabysim.se. För maten betalar du 150 kr kontant på plats. Årsmötet håller vi på lördag den 26 mars kl. 16.00 i Täby gård, som ligger intill Täby kyrka i Täby kyrkby. Vill du förbereda dig genom att läsa verksamhetsberättelsen för 2010, finns den tillgänglig på simhallskansliet.

 

Vi ses på lördag!

 

Per Strand

Ordförande i Täby Sim

Resultat Vilunda Knatte

  • 20 mar 2011

image: Resultat Vilunda Knatte

Teknikgrupp 1 var i Upplands Väsby i helgen och simmade Vilunda Knatte med många bra resultat. Personliga rekord med 4-5 sekunder var inte ovanliga. r hittar du resultatlistan. 

NCAA simmas i helgen.

  • 17 mar 2011

image: NCAA simmas i helgen.

Kommande helg simmas det stora amerikanska skolmästerskapet NCAA.

ÅRSMÖTE !!

  • 17 mar 2011

image: ÅRSMÖTE !!

Täbysim kommer att avhålla årsmöte den 26 mars kl. 16.00.

Resultat Sollentuna Simfestival

  • 14 mar 2011

image: Resultat Sollentuna Simfestival

Michelle Coleman slog nytt klubbrekord på 400 fritt på Sollentuna Simfestival med tiden 4.20, 25. Tävlingen innebar många medaljer till Täby-simmare och många nya personliga rekord. Läs mer här.  Resultaten hittar du här.

                   

Ny simhall till Täby !

  • 10 mar 2011

image: Ny simhall till Täby !

Täby kommun har meddelat Täby Sim, att nuvarande simhall i Tibble, troligtvis skall rivas redan under sommaren 2012. En nybyggnad av en simhall planeras att ske på samma plats.

Täby Sim och Täby kommun arbetar tillsammans för att finna en tillfällig lösning för simbassäng under själva bygggnadstiden. Täby Sims huvudspår är en 8 banors 25:a (steelpool) centralt beläget i Täby.

Samtal förs med kommunen och nästa möte är den 31 mars.

Täby Sims styrelse ser mycket positivt på framtiden, med en ny och funktionell simhall i Tibble och Täby Sim kommer att bedriva verksamheten för alla medlemmar som normalt i Tibblebadet fram till sommaren 2012.

mvh Styrelsen

Sportlovsuppehåll

  • 1 mar 2011

image: Sportlovsuppehåll

Det är ingen simskola eller 1-dagarscrawl på Tibblebadet under vecka 9. (undantaget C1:13 som har bytt helg).