Söndag den 5 september kl 15.30 samlas alla som vill på läktaren i Tibblebadet för att fira Therese Alshammar som tog 2 individuella guld, 1 silver och 1 brons på EM i augusti.

Efter firandet finns det möjlighet att få autografer och att fotografera sig med henne.Passa på att träffa vår världsstjärna!

Det finns en hel del platser kvar på vuxencrawl i höst.

Vi har kurser på morgnarna tisdag och torsdag 6.30-7.30 för dem som vill avklara sin motion innan jobbet.

Kurser finns också på söndagseftermiddagarna/kvällarna. Lämpligt för föräldrar till barn som deltar i vår verksamhet under samma tid.

5e plats i finalen

• 20 aug 2010

image: 5e plats i finalen

Lovisa Ericsson avstod finalen på 50m ryggsim av någon anledning som vi inte känner till i nuläget.

Idag fredag har hon simmat 50 m frisims final, där hon kom på en 5:e plats med tiden 25,96

Täby Sim på Kulturveckan

• 19 aug 2010

image: Täby Sim på Kulturveckan

Lördag-Söndag 28-29 augusti kl 11.00-16.00 kommer Täby Sim att delta på kulturveckan i Täby. Vi kommer att ha prova på crawl och ge tips om teknikförbättringar i bassängen.

Mellan kl 13-15 finns några av elitsimmarna på plats där vem som helst kan utmana dem i tävling. Du simmar 25 meter, elitsimmaren simmar 50 meter.

Utanför simhallen mot kyrkan kommer vi att ha ett informationsbord, där ni kan fråga om vår verksamhet, hämta infoblanketter m.m

Lovisa i fler finaler

• 18 aug 2010

image: Lovisa i fler finaler

Lovisa Ericsson hamnade på 6e plats på 50 fj i finalen med tiden 27,55. Hon ska också simma final i morgon på 50m ryggsim där hon ligger 4:a efter semifinalen med 29,82.

Lovisa i final på Ungdoms OS

image: Lovisa i final på Ungdoms OS

Lovisa Ericsson kom på en 5:e plats i finalen på 100 m ryggsim med tiden 1.03.40. Hon är vidare som 3:a från försöken på 50 rygg 29.71. Semifinalen går idag onsdag och final imorgon.

Lovisa är en av fyra svenskar som deltar på Ungdoms OS i Singapore.

Följ resultaten här

EM dag 7

• 15 aug 2010

image: EM dag 7

Therese blev historisk när hon idag tog ytterligare 2 medaljer och därmed totalt har tagit 67 internationella medaljer. Ingen annan kvinna har lyckats med det! Therese gjorde ett mycket bra finallopp på 50 fritt där hon vann med tiden 24,45! Hon ingick även i medley-laget som tog ett silver. Therese simmade fjärilssträckan. Rebecca gjorde också en mycket fin insats på 50 bröst, där hon blev 8:a. Läs mer här på Svenska simförbundets hemsida.

EM dag 6

image: EM dag 6

Rebecca tog sid vidare till FINAL på 50 bröst med 7:e bästa tid. Tiden är årsbästa för henne trots dålig målgång! Therese gick lätt vidare till Final på 50 fritt. Se båda tjejerna på TV SÖNDAG KL 17.00. Båda finalerna går alldeles i början av sändningen.

EM dag 5

• 13 aug 2010

image: EM dag 5

Therese tog idag BRONS på 100 fjäril efter Sara Sjöström som vann följt av brittiskan Fransesca Halsall på andra plats. Noterbart är att detta var Therese första gång som hon tävlade på 100 fjäril i ett internationellt mästerskap så hon var mycket nöjd med att ta ett brons. Dock var det hennes 65:e internationella mästerskapsmedalj!!!

EM dag 3+4

• 12 aug 2010

image: EM dag 3+4

Therese gick lätt vidare till final på 100 fjäril med den andra bästa tiden efter Sara Sjöström. Hon satte nytt personbästa i semifinalen och däremed KLUBBREKORD med 57,55. Finalen går imorgon fredag med start kl 17.00 på TV. Du kan läsa mer om EM här på Svenska Simförbundets mästerskapssida.

EM dag 1+2

• 10 aug 2010

image: EM dag 1+2

Täbysimmarna Therese Alshammar och Rebecca Ejdervik har gjort bra ifrån sig så här långt på EM. Therese tog  en välförtjänt GULDMEDALJ på 50 m fjäril idag. Igår var hon med i laget på 4x100 m fritt som tog BRONS.

image: Lovisa till Ungdoms OS

Lovisa Ericsson åker till Singapore och deltar i ungdoms OS. Tävlingarna startar den 15 augusti. Vi önskar henne lycka till!

Crawlplaceringar

image: Crawlplaceringar

Alla som har återanmält sig till crawl har nu fått en placering. Aviseringarna har inte fungerat, men om man går in på sitt konto så hittar man placeringen där. Agneta har semester till den 15 augusti. Om man har synpunkter eller frågor runt placeringen, kontakta henne efter semestern.

Nybörjare skall ha ett uppsim den 22 augusti kl 16.00.