Nyheter

VM är igång!

  • 29 jul 2013

Igår, söndag,  började simningen på VM i Barcelona. Tidigare har man avverkat öppet vatten, simhopp och vattenpolon är i fullgång med sina slutspelsmatcher. Täby Sim representeras av Rebecca Ejdervik och Michelle Coleman i den 11-manna starka simtruppen. Michelle öppnade mästerskapet på 4x100 frisim. Hon simmade första sträckan, hade 54.50 i försöken efter ett vädligt stressigt lopp som startade med en vansinnigt snabb öppning. Laget tog sig vidare till final som fjärde bästa lag. I finalen simmade alla fyra tjejerma väldigt snabbt och låg länge på en tredje plats men blev tyvärr omsimmade av Nedeländerna när det var 20 meter kvar. Michelle fick fortsatt förtroende på förstasträckan och simmade för första gången under 54 sekunder, 53.91, den tredje snabbaste tiden i Sverige genom tiderna! Lagkappen simmades tillsammans med Louise Hansson, Sarah Sjöström och Nathalie Lindborg.

Oskar Ericsson Nordisk mästare!

  • 15 jul 2013

I helgen simmades Nordiska Ungdomsmästerskapen i Reykjavik, Island. Täby Sim hade med två representanter, Oskar Eriksson och Isabel Bjerkegren Heed (tränare). Oskar smällde till rejält på sitt första landslagsuppdrag och simmade hem guldet på både 200 och 100 ryggsim på nya fina pers (2,09,09 och 58,86). Finfint att höra nationalsången och se Täby överst på pallen! Han simmade dessutom ryggsimssträckan på 4x100 medley där grabbarna fick med sig ett silver bakom danskarna. Grattis Oskar!

Nästa stora simhändelse startar den 28 juli. Då är det Täbys Michelle Coleman och Rebecca Ejdervik som representerar Sverige vid VM i Barcelona! Vi önskar tjejerna ett stort lycka till!

Simmärkesprovtagning på Kvarnbadet

  • 12 jul 2013

Under sommaren, v.26-33, har vi simmärkesprovtagning på Kvarnbadet. Vi har simlärare på plats som hjälper till med att informera om olika simmärken. De är där måndag-torsdag mellan 10.00-11.00 samt mellan 15.00-16.00. Alla är välkomna!

Så här avkopplande kan det vara att ta simmärken!


 

SM/JSM i full gång

  • 6 jul 2013

SM/JSM-truppen är på plats i sommarstaden Halmstad och några fantastiska dagar h33)ar förlupit. En snabb resumé så här långt:

SUM-sim söndag: bra jobbat TäbySim!

  • 1 jul 2013

 Vilken avslutning på SUM-sim! Under sista finalpasset tog Emelie Johansson silver på distansen 200 m bröstsim, Oskar Eriksson silver på 200 m ryggsim och killarnas lag (Daniel Räisänen, Carl-Åke Willberg, Filip Hedman och Sean Zhong) tog guld i 4x100 m frisim! Förrutom alla medaljplaceringar hade vi flera finalplatser samt många personliga rekord.

Täby Sim slutade som åttonde klubb totalt men som tredje klubb bland Stockholms klubbarna!

Grattis alla SUM-simmare till en jättebra tävling!