Nyheter

Seriesim och KM

  • 17 dec 2016

Idag lördag är det Seriesim och då är det ingen träning för teknikgrupperna och ungdomsgrupperna. Simskolan har träning som vanligt.
I morgon söndag är det KM och även då är det ingen träning för teknikgrupperna. Simskolan har träning som vanligt.

Elin slutar på kansliet

  • 14 dec 2016

Vi önskar Elin Lindberg lycka till i sin nya tjänst på Stockholms innebandyförbund!

Privatlektioner

  • 14 dec 2016

Nu finns det tider att boka både för undervisningsbassängen och i stora bassängen. Klicka här för att komma till bokningen.

Stipendium till Samuel

  • 9 dec 2016

7 december delade Sollentuna kommun ut stipendium bland annat till Samuel Törnqvist som fick stipendie för unga idrottsutövare.

Text tagen från Sollentuna kommuns hemsida:

Pris till framtida OS-löfte i simning
Den unga lovande simmaren Samuel Törnqvist, född 1997 får Sollentuna kommuns stipendium för unga idrottare på 20 000 kr. Samuel har bland annat tagit sju medaljer i Junior-SM i somras, varav fyra guld. Han har redan simmat i juniorlandslaget i snart tre år och har nu fått en inbjudan till att representera seniorlandslaget i deras satsning på OS i Tokyo 2020. I de Nordiska mästerskapen simmade han på tiden 1:59.66 på 200 meter medley, vilket är den snabbaste tid som någonsin har gjorts av en svensk 18-åring. Stipendiet ska användas till att studera och fortsätta utvecklas inom simningen i USA:
- Det här stipendiet hjälper mig att förverkliga mina drömmar. Skolan jag har haft kontakt med är Auburn University som ligger i Alabama. De har ett samarbete mellan coacher och idrottare vilket är ett måste för att bli en av världens bästa simmare och ta sig till OS. Många OS-medaljörer kommer från den här skolan, säger Samuel Törnqvist.

Täby sim i samarbete med SSF - NEC

  • 7 dec 2016

Från och med januari startar vi ett samarbete med Svenska Simförbundet och NEC (NationelltElitCenter) där vi kommer att ha tränare, Johan Mattsson, och tre simmare på plats (Oskar Ericsson, Samuel Törnqvist och Daniel Räisänen).

Genom det här samarbetet har vi möjilghet att på nära håll få ta del av NECs huvudtränare, Johan Wallberg, träningsupplägg, vilket kommer att gynna både tränare och simmare i Täby Sim.

Läs mer om NEC här.