Resultaten finns här

2x3 vid Simspelen i Väsby

• 30 okt 2011

image: 2x3 vid Simspelen i Väsby

Elsa  Ericsson 3:a på 400 frisim med 4.19.44. Samma placering tog Emelie Johansson på 200 bröstsim och tiden blev 2.37.06. Nästa helg väntar Stockholms DM och ytterligare någon helg senare. inne-SM som Täby Sim arrangerar tillsammans med Stockholms Polisen. Här finns det chans att se eliten på nära håll, i synnerhet om man anmäler sig som funktionär.

Becca och Jacob i yards-bassänger

image: Becca och Jacob i yards-bassänger

Rebecca Ejdervik inledde säsongen med en seger på 100 bröstsim.

Elsa och Emma simmade bra.

• 29 okt 2011

image: Elsa och Emma simmade bra.

Vid Svenska Simspelen i Upplands Väsby simmade Elsa Ericsson 200 frisim på utmärkta 2.03.35 medan Emma Kardell gjord en bra 100:ing på fjärilsim med 1.05.58.

Utmanaren

• 28 okt 2011

Listorna är uppdaterade fredag 28/10 kl 11.50.

Startlista i grenordning finns här

Startlista i bokstavsordning finns här

Inbjudan med tider för samling finns här

Tävlingsgrupperna samlas 15.20 för att snabbt lägga ut linorna, simmar sedan in till kl 16.00

1-dagars, 2-dagars och teknikgrupperna samlas 15.45 med insimsstart kl 16.00.

Tävlingen startar 16.45.

Meterjakten 2011

• 26 okt 2011

image: Meterjakten 2011

Under Meterjakten simmade 69 simmare totalt 228250 meter på 1 timme.

Den grupp som drog in mest pengar och vinner ett Gröna Lunds besök är Elitgruppen med 22468 kr.

Vinster som är skänkta av: KPMG  och Vattenbutiken lottades till följande simmare

Tessan tvåa, just nu, i totalen.

• 24 okt 2011

image: Tessan tvåa, just nu, i totalen.

Therese Alshammar ligger tvåa i den totala World Cup ligan. Leder gör Melissa Franklin, USA  som fick 20 extra poäng för sitt världsrekord på 200 ryggsim. Franklin 70 p och Tessan 45. Det återstår 3 tävlingar, Singapore, Beijing och Tokyo, så Tessan har stor chans att  "simma ikapp"

Tessan vann, igen!

• 23 okt 2011

image: Tessan vann, igen!

Theresse Alshammar samlar verkligen på första platser vid årets World Cup. Andra dagen i Berlin simmades 50 fjärilsim och Tessan vann, igen.

Tiden blev utmärkta; 25.18 Michelle Coleman gjorde en bra och en lite sämre simning. Bra var 100 frisim på 54.65, medan 100 ryggsim gick på blygsamma 1.01.80. Micha sitter nu tillsammans med den Australienska truppen på ett flyg til Canberra, Australien. Där ska hon träna i 4 veckor.

Tessan fortsätter med World Cup serien. Asien väntar.

Lycka till, båda.

Bra USA-debut för Jacob.

image: Bra USA-debut för Jacob.

Jacob Thulin har startat tävlingssäsongen i Tennessee, Individuellt blev det 20.66 på 50 fritt och 49.74 på 100 fjäril. Som vanligt gjorde Jaboc bra lagkappsinsatser. 44.54. i 4x100 frisim och 20.24 på frisimmet i 4x50 medley. Snart knäcker han drömgränsen 20.00

Tessan dubblerade i Berlin!

• 22 okt 2011

image: Tessan dubblerade i Berlin!

Seger på 100 fjärilsim med tiden 55.52. Seger på 50 frisim med tiden 23.67. Fantastiskt bra tider.

Jacob USA-debuterar i helgen

• 21 okt 2011

image: Jacob USA-debuterar i helgen

I helgen simmar Jacob Thulin sin första tävling i USA. Tennessee möter Kentucky och Indiana. Vi väntar med spänning på tiderna.

METERJAKTEN SÖNDAG

• 20 okt 2011

image: METERJAKTEN SÖNDAG

Simningen pågår 1 timme mellan 19-20.

Samling 18.20 för registrering (utanför kansliet) och placering på bana.

Vi behöver eventuellt  föräldrahjälp per bana med att räkna längder.

Om ingen finns på kansliet torsdagskväll - lördag, lämna kontrakten i brevlådan utanför så att vi kan skriva in dem innan Meterjakten.

Tessan snabbare och snabbast i RUS.

• 19 okt 2011

image: Tessan snabbare och snabbast i RUS.

Therese Alshammar vann 50 fjärilsim vid WC i Moskva. Hon gjorde det med tiden 25.06 vilket var snabbare än vad hon simmade i Stockholm, då hon simmade hem segern med 25.23. Denna gången hade Lu Ying från Kina inte en chans. .

Tessan leder också den sammanlagda världscupen, men det är ett antal deltävlingar kvar. Vi håller tummarna.

Tessan "sponsrar" Täby Sim!

image: Tessan "sponsrar" Täby Sim!

Som främsta idrottare i Stockholm under 2010, fick Therese Alshammar mottaga 10 000 kr av Stockholm Idrottsförbund. Pengarna går till hennes klubb, Täby Sim, att användas för ungdomsverksamhet. Priset överlämnades i samband med World Cup i Stockholm. Stort Grattis och Stor Tack.

Tessan vann i Moskva"

• 18 okt 2011

image: Tessan vann i Moskva"

World Cup fortsatte under tisdagen, i Moskva. Therese Alshammar blev 2:a i den första grenen hon simmade under dag 1. 100 fjärisim slutade med tiden 58.12 och hon såg lite sliten ut efter den framgångsrika helgen i Stockholm. Men, i andra grenen, 50 frisim, var Tessan tillbaka där hon hör hemma. Längst upp på prispallen med tiden 24.24. I morgon tror jag att hon vinner 50 fjärilsim,

World Cup Stockholm dag 2

• 16 okt 2011

image: World Cup Stockholm dag 2

Therese, Michelle, Sebastian och Elsa var Täbys finalister även idag söndag. Alla försvarade väl sina positioner från lördagens finaler. Elsa satte dessutom nytt klubbrekord på 400 fritt 2 ggr - dels i försöken dels i finalen. Det nya rekordet lyder 4.17,04.

World Cup Stockholm dag 1

• 15 okt 2011

image: World Cup Stockholm dag 1

Täby hade 4 elit-simmare till kvällens final. Therese Alshammar visade att hon blir en svår konkurrent framöver. Hon vann övertygande 100 fjäril på 55,99 och 50 fritt på 23,80. Tider i yttersta världsklass. Sebastian Holmberg visade att han är en simmare för landslagsledningen att tänka på vid uttagningar till internationella mästerskap. 2 finalsimningar blev det för honom. 100 rygg, där han var nära en 3:e plats med blev till slut 6:a och 8:a på 50 fjäril. Michelle Coleman visade att hennes satsning mot OS går åt rätt håll med en 6:e plats på 50 fritt och en neslig 9:e plats på 200 fritt, där hon satte nytt klubbrekord med tiden 1.59,21. Elsa Ericsson befäste sin ställning i det Svenska talangutvecklingslaget genom en 6:e plats på 800 fritt. Hon passade på att raderad sitt klubbrekord på 800 m fritt med 7 sekunder till 8.51,53.

Resultat Lemans och 50-manna

• 10 okt 2011

image: Resultat Lemans och 50-manna

I fredags simmades Lemans och 50-manna på Eriksdalsbadet. I Lemans simmade drygt 20 tjejer 50 frisim i 20 minuter. På 50-manna simmade 50 simmare, killar och tjejer 50x50 frisim. Täby Sim kom på tredje plats i båda lagkapperna. Resultaten hittas nedan.

Becca på prispallen i Dubai!

• 9 okt 2011

image: Becca på prispallen i Dubai!

Rebecca Ejdervik knep en bronsplats på 50 bröstsim vid World Cup i Dubai. Tiden 31.20 ca. sekunden över pers., men en bra start på säsongen.

Nästa helg är det World Cup i Stockholm, med ett helt gäng simmare från Täby Sim. Vi söndagens tävling kommer det att vara en hejarklack från Täby Sim. Runt 125 personer har bokat biljett. Häng på!

Becca 6:a i Dubai.

• 8 okt 2011

image: Becca 6:a i Dubai.

Vid första deltävlingen i Dubai, simmade Rebecca Ejdervik 100 bröstsim på tiden 1.08.51. Tiden räckte till en 6:e plats i finalen. Idag simmas 50 bröstsim och då tror vi att hon har chans att klättra i finalplaceringarna.

Rebecca i fina på World Cup i Dubai

• 7 okt 2011

image: Rebecca i fina på World Cup i Dubai

Rebecca Ejdervik fick en personlig inbjudan från organisationskommittén i Dubai, att deltaga vid World Cup. Ett sådant erbjudannde tackar man givetvis inte nej till när det ligger bra i tävlings- och träningsplaneringen! Nu är hon på plats och hennes första lopp, 100 bröstsim, är avklarat. 5:a till final, lycka till ikväll!