Nyheter

SUM-sim lördag: guld till Daniel

  • 29 jun 2013

 Daniel Räisänen tog under dagens finalpass sin tredje individuella medalj och den här gången var det distansen guld på distansen 200 m bröstsim. Tiden, 2:27.62, "bara" tre sekunder från SUM-sim rekordet.

Carl-Åke Willberg och Filip Hedman tog sig till final på 100 m ryggsim där de tog fjärde och femte platsen. Även Oskar Ericsson tog sig till final på samma distans och slutade på fjärde plats.

Under finalpasset simmade också tjejerna (Anna Sandäng, Emelie Johansson, Hanna Sangfelt, Pauline Korsell, lagkapp, 4x100 frisim, där tjejerna putsade sin tid med ca 4 sekunder. Detta var Anna Sandängs sista tävling då hon har bestämt sig för att sluta och tävla. Vi är väldigt glada över att hon börjar som tränare i klubben!

Mer om dagens tävling här.

SUM-sim fredag: Silver medalj

  • 28 jun 2013

 Många fina prestationer från TäbySim under fredagens finalpass, bland annat tog Daniel Räisänen sin andra medalj, silver på 200 medley.

Efter dagens finalpass finns TäbySim på åttonde plats bland klubbarna.

Tips är att följa tävlingen på Simma.nu som har en mästerskapssida från SUM-sim.

SUM-sim torsdag: SUM-sim rekord!

  • 28 jun 2013

Under torsdagens finalpass vann Täby Sims lag, Daniel Räisänen, Filip Hedman, Carl-Åke Willberg och Sean Zhong, 4x100 medley samtidigt slog de SUM-sim rekord!

Under finalpasset tog också Daniel Räisänen guld på 100 m bröstsim på tiden 1.07.60 vilket gör att han har kvalat till höstens JSM!

Många i truppen gjorde fina prestationer och om dem kan ni läsa vidare om på livetiming.

Efter torsdagens finalpass ligger Täby Sim på sjunde plats i listan över bästa klubb.

Sommarkul 2013

  • 27 jun 2013

Idag avslutas period 2 av lägret Sommarkul. I fyra dagar har barnen haft simträning på förmiddagen inomhus i Tibblebadet och på eftermiddagarna har de pysslat med olika aktiviteter, cyklat till olika platser och haft roligt! Det finns fortfarande platser kvar för de två omgångar som går i augusti!

Såhär kan det se ut på sommarkul:

SUM-sim truppen på väg!

  • 26 jun 2013

 Nu är Täby Sims SUM-sim trupp på väg till Landskrona! Truppen består av 20 simmare och idag kl 17.30 invigs SUM-sim i Landskrona.

Följ tävlingarna på Simförbundets mästerskapssida och på Livetiming

Lycka till!

Webshoppen

  • 24 jun 2013

Webshopen kommer att vara stängd under sommaren. Den öppnas igen under augusti.

Trevlig sommar!

Michelle simmade fort i Rom!

  • 18 jun 2013

image: Michelle simmade fort i Rom!

Michelle Coleman simmade väldigt fort vid Sette Colli i Rom förra veckan. Hon simmade i mål som fjärde tjej på 100 m frisim på en galant tid på 54.58 i en final med flera finalister från förra årets OS. På 200 fritt gick det ännu bättre, en andraplats på tiden 1.57,22, där hon utmanade Camille Muffat, OS-guldmedaljösen från London-OS. Michelle simmade även 100 ryggsim men strök sig till finalen för att ladda till 100 frisim. Elsa Ericsson simmade även hon, representerandes Team Sweden. Det var en väldigt bra erfarenhet för den unga distanstalangen!

Mästerskapstrupperna klara!

  • 11 jun 2013

Trupperna till Sum-Sim I Landskrona och SM/JSM i Halmstad är klara!

Hälsningar från Alshammar

  • 10 jun 2013

Tack så jättemycket för fina blommor och uppvaktning.

Vi mår alla bra och försöker hitta bra rutiner. Ser fram emot nästa tävling med Täby och hoppas att det nya badet står klart tills junior börjar plask och lek!

Lycka till med alla sommarens tävlingar projekt och utmaningar

Mvh
Therese Alshammar och Johan Wallberg

Snart dags för sommaraktivteter!

  • 3 jun 2013

I år har både barn och vuxna möjlighet att träna simmning med oss under sommaren! Vi har planerat in grupper för vuxna, simskola och crawlkurser, på samma tider som barnen har kurser så att ni kan träna samtidigt.

Kurserna finns i Tibblebadet, Norskogen och Kvarnbadet.

För mer information och bokning, klicka här.