På onsdagar har vi en fortsättningsgrupp för dem som har kunskaper sedan tidigare, på söndagar har vi 2 grupper på eftermiddagen som är lämplig för föräldrar som vill passa på att lära sig när barnen går i simskola eller på crawl.

Det finns också  en nybörjaregrupp på söndagskvällar.

Lagsilver sista dagen

image: Lagsilver sista dagen

Tjejernas 4x100 medleylag med Sara Sangfelt 1,13,11(rygg), Emelie Johansson 1,13,42 (bröst), Alexandra Uusaro 1,05,18(fj), Elsa Ericsson 1,00,79(fr) tog en silvermedalj med tiden 4,32,50, en tid under det gamla sumsimrekordet.

Elsa Ericsson kom till final på 100 frisim och tog en 4:e placering.

Sara             Alexandra         Emilie               Elsa

SumSim Rekord för Emelie!

• 24 jul 2010

image: SumSim Rekord för Emelie!

Emelie Johansson ledde efter försöken på 200 bröstsim med tiden 2,37,65, i finalen tog hon guldmedalj och simmade på det nya sumsimrekordet 2,33,34!

Elsa Eriksson och Alexandra Uusaro simmade final på 400 frisim där Elsa tog en bronsplats med det personliga rekordet 4,34,63, Alexandra kom på fjärde plats med ett pers på 4,35,22. Anna Sandäng var i final på 400 frisim och tog en 8:e plats på 4,51,17, hon simmade lite snabbare i försöken 4,50,30, men detta var hennes första Sumsimfinal.

På finalpasset simmade också flickorna 4x200 frisim med Elsa Ericsson, Alexandra Uusaro, Emelie Johansson och Louise Åberg, efter en mycket jämn kamp delade Täby på bronsplatsen med Järfälla, tiden blev 8,57,57

4x 200 laget:   Alexandra            Louise                 Emelie                Elsa

1 Guld, 1 Silver

• 23 jul 2010

image: 1 Guld, 1 Silver

Elsa Ericsson tog guldet på 200 frisim, startade som 3:e man i finalen med tiden 2,13,14 från försöken, i finalen var hon bäst och vann med tiden 2,10,10!

Alexandra Uusaro tog silver på 100 fjäril med tiden 1,05,43.

Alexandra              Elsa

1 Guld, 2 Silver!!

• 22 jul 2010

image: 1 Guld, 2 Silver!!

Första dagens Sumsim började bra för vår del. I finalpasset simmade Elsa Ericsson 800 frisim där hon tog en silvermedalj med tiden 9,27,97. Nästa att starta var Alexandra Uusaro på 200 fjäril. I försöken simmade hon på2,25,21 och i finalen förbättrade hon sin tid till 2,21,49 och det blev en silvermedalj. Sedan var det Emelie Johanssons tur med ledareposition på 100 bröstsim, 1,14,58 i försöken och en klar seger med tiden 1,13,46 i finalen!! Rejäla personliga rekord för alla 3 tjejerna!

image: EM och Ungdoms OS

Therese Alshammar och Rebecca Ejdervik är uttagna att simma Europamästerskapen i Budapest i augusti.

Lovisa Ericsson ska simma ungdoms OS i Singapore. Vi önskar dem lycka till!

Therese                                                     Rebecca

JSM-guld till Sebastian

image: JSM-guld till Sebastian

Sista dagens tävlingar innebar en hel del finalplatser för Täby simmarna. Sebastian Holmberg tog JSM-guld på 50 fjäril med tiden 25,38, gick vidare till final där han blev 5:a med nya klubbrekordet 25,22.

Therese Alshammar simmade till final på 100 fjäril där hon förlorade med 2 hundradelar mot Sara Sjöström, det blev alltså en silvermedalj med tiden 57,39.

Rebecca Ejdervik tog en bronsmedalj på 100 bröstsim med tiden 1,11,12

Michelle Coleman simmade sig till final på 100 ryggsim där hon blev 6:a på tiden 1,05,92.

Therese                                     Sebastian                    Rebecca

JSM Guld för Jacob!

image: JSM Guld för Jacob!

Jacob Thulin tog Täbys första JSM-guld på 50 frisim med tiden 23,63, han gick vidare till SM final och slutade på en 7:e plats med 23,61. Nytt klubbrekord för Jacob.

Lovisa Ericsson som har halsont simmade 50 fjäril och 50 ryggsim där hon tog ett JSM-brons på ryggsimmet, hon gick till final på bägge grenarna men valde att stryka sig för att hon inte känner sig helt frisk, hon kommer heller inte att delta på söndagen. Hon ska simma ungdoms OS i Singapore om 1 månad så hon måste vara försiktig.

Therese Alshammar kammade hem ett silver på 50 m fjäril på tiden 26,29, ett resultat som Therese själv inte alls är nöjd med, men som tränare Johan Wallberg sa: det visar att en simmare på världsbästa nivå också kan bli sliten efter många tävlingar i sommar och inte orka riktigt fram som hon vill. Men vi är väldigt stolta över Therese i Täby så det gör absolut ingenting, vi vet att hon är bäst!

Lovisa                                                 Jacob                                              Therese

Första guldet

• 16 jul 2010

image: Första guldet

Therese Alshammar tog Täby Sims första guldmedalj för året på 50 m frisim med tiden 24,82, Michelle Coleman simmade också final på 50 frisim och kom på en åttonde plats med 26,61. Therese fick också otta pris för dagens prestation för denna insats.

Johan Johansson tog ett JSM brons på 200 bröstsim med 2,23,00, gick vidare till final där han slutade som 6:a med 2,22,35

Medaljörer Johan  och Therese

Brons till Rebecca

image: Brons till Rebecca

Rebecca Ejdervik tog en 3:e placering på 50m bröstsim med tiden 32.08 efter en jämn kamp mot Jennie Johansson  och Joline Höstman.

Elsa Ericsson simmade 400 m frisim på 4,37,05, lite över sitt personliga rekord. Sebastian Holmberg tog sig till B-final på 50 m ryggsim efter ett lopp som han inte var helt nöjd med.

Lovisa Ericsson har tyvärr drabbats av halsont och har hittills inte kunna delta på tävlingarna.

Rebecca Ejdervik

Ny Huvudtränare

• 15 jul 2010

image: Ny Huvudtränare

Isabel Bjerkegren-Heed blir Täby Sims nya huvudtränare from 1 september.

Hon har tidigare varit verksam i Poseidon och sedan 2 år tillbaka jobbar hon på Nyköpings simgymnasium. Hon är också ledare till juniorlandslaget.

Förutom att hon har simtränareutbildning har hon också läst idrottsvetenskap på högskolan i Malmö, hon har också varit med i London 2012-projektet som leddes av Johan Wallberg. Vi hälsar Isabel välkommen till Täby!

SM första dagen

• 14 jul 2010

image: SM första dagen

3 medaljer blev det SM:s första dag. Michelle Coleman tog en JSM bronsmedalj på 100 frisim med tiden 57,09 och gick vidare till SM final där hon slutade på en 8:e plats med tiden 57,01. Therese Alshammar tog en silvermedalj i samma final med tiden 54,97, endast en hundradel från guldet. Johan Johansson vann ett JSM silver på 100 bröst med tiden 1,05,26 och i finalen tog han 4:e platsen med tiden 1,04,72. En bra början på sommarens långbane SM/JSM med 3 medaljer av 3 möjliga.

Michelle                                  Johan                               Therese

Det är mycket som händer nu

• 13 jul 2010

image: Det är mycket som händer nu

SM simmarna har varit på en dryg veckas läger i Landskrona för att finslipa formen inför SM som startar på onsdag.Finalerna sänds ons-fre på svt/play och lördag-söndag på svt. Läs om tävlingarna här.

Livetiming här

Sumsimmarna är på läger i Motala och ska tävla i Köping med start den 22 juli. 19 simmare från Täby deltar.

Täbysimmare på SM är:

Silver för Emelie

image: Silver för Emelie

Emelie Johansson tog en silvermedalj på 100 m bröstsim med tiden 1,15,18 på Nordiska Ungdomsmästerskapen. Ett mycket bra mästerskap av 14 åriga Emelie med 1 guld och 2 silver! Hon var också med att ta en silvermedalj på 4x100 medley.  Om 2 veckor simmar hon SumSim i Köping, det blir spännande att se vad hon åstadkommer där. Uppenbarligen är formen på topp!

Emelie Nordisk Ungdomsmästare

• 3 jul 2010

image: Emelie Nordisk Ungdomsmästare

Emelie Johansson blev Nordisk ungdomsmästarinna på 200 m bröstsim med tiden 2,36,60, 26 hundradelar före tvåan. Hon tog också en andra plats på 50 bröstsim med tiden 34,88. I morgon söndag simmar hon 100 m bröstsim. Följ tävlingarna via livetiming här

Emelie Johansson på NUM

• 2 jul 2010

image: Emelie Johansson på NUM

Emelie Johansson -96 deltar på Nordiska Ungdomsmästerskapen i Drammen, Norge i helgen som kommer, följ kommentarer om tävlingarna här

Tessan regerar på Paris Open

• 1 jul 2010

image: Tessan regerar på Paris Open

Svensk seger på 50m fjärilsim på dagens finalpass av Paris Open. Naturlitvis var det Therese Alshammar vann naturligtvis klart, igen. Hon är helt dominerande på 50m fritt och fjäril den här säsongen.