• 29 nov 2011

image: Uppdateringar hemsidan

Lite uppdateringar av hemsidan har skett.

En artikel om Sebastian Holmberg finns här som publicerades i DN igår. Alla artiklar sparas under "Nyheter", "Tidningsartiklar". Skicka gärna artiklar till pheabe.thulin@gmail.com eller till vårt kansli.

Vilka som tagit medaljer på våra svenska mästerskap finns här samt under "Tävlingar", "Medaljörer".

Hur många medaljer som Täby Sim tagit på olika svenska mästerskap finns här och under "Tävlingar", "Medaljörer".

Vilka som slagit klubbrekord, juniorrekord, svenska rekord, nordiska rekord, europarekord eller världsrekord finns här för 2011. Du hittar listor från 2009 och 2010 + 2011 också under "Tävlingar" "Rekord Arkiv".

SM-Summering.

image: SM-Summering.

Guld, rekord, finaler och landslagsuppdrag. Jo, visst blev det ett bra inne-SM för Täby Sim.

Micha och Isabel uttagna till EM.

• 28 nov 2011

image: Micha och Isabel uttagna till EM.

Michelle Coleman och Isabell Bjerkegren-Heed blev idag uttagna till EM, som simmas i Polen 8-11 december. Michelle gör därmed både VM och EM under 2011. För Isabel är det debut som tränare i seniorlandslaget. Isabel har tidigare varit tränar i juniorlandslaget med bl.a. EJM.

Grattis och lycka till, tjejer.

Fyra medaljer vid SM:s fjärde dag!

• 27 nov 2011

image: Fyra medaljer vid SM:s fjärde dag!

Sebbe och Micha fixade vars 2 medaljer vid SM.s avslutningsdag i Eriksdalsbadet.

Sebbe, kvällens SM-kung.

image: Sebbe, kvällens SM-kung.

Sebastian Holmberg tog 2 guld vid kvällens SM-finaler. 200 medley, under 2 minuter, 1.59.82! Nytt svenskt juniorrekord, 24.43 på 50 ryggsim gav guld nummer 2. Sebbe är på god väg att bli årets SM-kung. Han har nu 3 guld och fler chanser kvar.

Rebecca Ejdervik fick äntligen simma bröstsim, utan att lbi diskad. Det innebär silver på 100 bröstsim med tiden 1.06.16. Dessutom simmade hon loppet på ett sätt som lovar gott inför kommande OS.kval. Hon var klart bäst i slutet av loppet.

Michele Coleman missade pallen med 1/100 på 100 frisim. 54.19 innebar fjärdeplats. Synd, då hennes försökstid hade räckt till medalj.

Linus Magnusson slutade 3:a i B-finalen på 100 frsim. 50.58 visar att han nu stabilicerat sig på strx över 50.

Tjejernas 4x50 medley blev 4:or. Där hade Becca finfina 29.80 på bröstsimmet.

Denna sena rapportering från SM:s tredje dag, får helt skyllas på den norska stormen.

2 finaler dag 2 vid SM.

• 25 nov 2011

image: 2 finaler dag 2 vid SM.

Inte lika mycket stjärnglans kring Täby Sim vid den andra dagen av SM. Linus Magnusson tog sig till sin första final, ever, på 50 frisim.

Guld och rekord x 2, vid SM:s dag 1

• 24 nov 2011

image: Guld och rekord x 2, vid SM:s dag 1

Täby Sim fick en häftig start på årets SM. 2 guld och 2 svenska juniorrekord.

31 Finalplatser till SumSim riks

• 20 nov 2011

image: 31 Finalplatser till SumSim riks

Under helgen simmas det om finalplatserna till SumSim finalen som går i Helsingborg 17-18 december. Under regionsfinalen som går i Järfälla har många av Täbys deltagare gått vidare till final och även tagit en hel del medaljer. Totalt blev det 8 guld, 7 silver och 9 brons.

Resultaten från hela tävlingen kan ni se här

Medaljplatser på regionsfinalen kan ni se här

Filip Hedman-98 vann regionsfinalen på 100 m rygg och har också landets bästa tid 1,04,08

Elsa Ericsson ligger och nosar på de bästa placeringarna, hon har ett gediget program framför sig med Sumsim, SM och NJM inom bara några veckor.

Efter andra dagen leder Elsa 400 fr på 4,23,59

Ymgsta killarnas 4x100 medley leder också inför finalen med tiden 4,20,48!

Jerringpriset

• 18 nov 2011

image: Jerringpriset

Här kan du rösta på Therese Alshammar för Jerringpriset. Hon är nu en av 11 uttagna, hjälp till att rösta så att vi får se henne i finalröstningen på Idrottsgalan.

NYHET: TYR Christmas Camp

• 16 nov 2011

image: NYHET: TYR Christmas Camp

På jullovet den 27/12 - 4/1, 6 ggr, kommer vi i samarbete med TYR att genomföra intensivkurser i crawl för barn. Det blir både nybörjare och fortsättningskurser.

I priset ingår Baddräkt/badbyxor  och simglasögon från TYR samt en Täby Sim klubbadmössa, allt detta till ett värde av 485 kr.

Vår landslagssimmerska Michelle Coleman kommer att medverka på olika sätt. Hon kommer bland annat att lära ut några internationella simtermer som är bra att kunna. ex vad är streamline?

Aquarapid 2011

• 13 nov 2011

image: Aquarapid 2011

Ännu en tävling där Täby-simmarna gjort bra ifrån sig. Deltog gjorde simmare från A2, B1, B2, C2 och C3. Som vanligt är det många som gjort stora framsteg och bra prestationer.

Mer om tävlingen hittar du här.

Resultaten hittar du här.

Tessan bäst i världen!

image: Tessan bäst i världen!

Therese Alshammar blev totalsegrare av årets World Cup. Under finalen i Tokyo simmade Tessan tre grenar. Fjärilsegrar på 50 fjärilsim, 25.35 och 100 fjärilsim 55.95. Alltså en avslutning på absolut yttersta världsklass nivå. Tessan hann också med en 3:e pats på 50 frisim, 24.30.

Stor grattis från oss alla i Sverige, men framförallt från oss i Täby.

Nu blir det spännande att vänta på resultaten av alla röstningar i höst. Bragdguld, Jerringpris, Årets kvinnliga idrottare och Årets prestation. Tessan har chans på alla.

1 1 2 = Tessan i Kina.

• 9 nov 2011

image: 1 1 2 = Tessan i Kina.

Therese Alshammar vann, som vanligt, 50 och 100 m fjärilsim. 25.40 respektive 57.32 blev de båda segrartiderna. Andra platsen kom på 50 frisim där Emma Mckeon vann med 24.15. 1/100 sek. snabbare ärn Tessan.

Allt detta hände i Beijing, Kina. Senast Tessan var i den poolen, så sprack baddräkten. Bättre utfall denna gång.

Till helgen avslutas World Cup i Tokyo och Tessan har stor chans att stå som totalsegrarinna.

Elsa och Sebbe till landslaget !

image: Elsa och Sebbe till landslaget !

Elsa Ericsson och Sebastian Holmberg  är uttagna att representera Sverige vid Nordiska Junior Mästerskap den 9-11 december, på Island.

Stort grattis och lycka till.

Tessan och Walle, nominerade!

image: Tessan och Walle, nominerade!

Till Idrottsgalan har två från Täby Sim nominerats. Therese Alshammar som bästa kvinnliga idrottare och bästa prestation. Johan Wallberg är nominerad som årets tränare.

image: Walle nominerad till Tenzingpriset

Johan Wallberg är en av de nominerade till årets Tenzingpris. "Bakom varje stor framgång finns det..... Läs mer på; www.tenzingpriset.se

Vi håller tummarna,

1 guld, 1 silver, 2 brons = DM 2011

image: 1 guld, 1 silver, 2 brons = DM 2011

Ja, det blev väldigt liten medaljutdelning till Täby Sim under helgens Distriktsmästerskap. Men, en väldigt tydlig förklaring ligger i att dussinet SM-simmare, av olika anledningar, befann sig på annan ort eller var sjuka.

Tessan 1:a och 2:a i Singapore

• 6 nov 2011

image: Tessan 1:a och 2:a i Singapore

Therese Alshammar simmade för ovanlighetens skull 100 frisim. Hennes 53.01 räckte till en andra plats, 1/2 sekund efter ettan. Lika stor marginal hade Tessan vid sin seger på 50 fjärilsim. Världsårsbästa blev tiden, 25.01. Två deltävlingar återstår av årets World Cup. Bejing och Tokoy. Fler framgångar för Tessan är att vänta.

image: 2:a i Seriesim

Täby Sim kom på 2:a plats efter den fjärde och avslutande deltävlingen på Seriesim. Järfälla vann med 637 poäng mot Täby 618 poäng. Vi hade ett par diskningar och några simmare som var bortresta på höstlov. Flera bra resultat bland de simmare som deltog. Läs resultaten här