Utmärkelser 2008

  • 17 apr 2009

image: Utmärkelser 2008

Utmärkelserna för 2008 delades ut på årsmötet.

 

 

Utmärkelser 2008
 
Bröderna Wahlheims pris
Therese Alshammar för sitt världsrekord på 50m fjäril 1029 poäng
 
Killtorpeden
Alexander Gellerstedt-Edner för sin tid på 100 frisim 432 poäng
 
Tjejtorpeden
Emelie Johansson för sin tid på 200 bröstsim 683 poäng
 
Mammas Kanna
Astrid Olsson
Hon har hög träningsnärvaro och frågar varje träning om vad hon kan göra bättre och sporrar därmed gruppen att koncentrera sig och själva bli bättre, hon har stor tävlingsfokusering och är alltid glad och positiv. 
 
Pappas Potta
Oscar Walde
Han har visat stort intresse och motivation för att bli en bättre simmare. Han är alltid lika nyfiken och entusiastisk på hur träningen ska bli, han satsar alltid med hela sitt hjärta. Han är villig att testa gränser under mental press som att t.ex. ställa upp på 1500 meters lopp eller träna med högre grupper. Dessutom är han en mycket trevlig och omtyckt personlighet med hög närvaro.
 
Årets Simmare
Johan Johansson
För sin förmåga att alltid kunna fokusera om från lopp till lopp på mästerskap och för sina fina resultat på JSM och EJM samt för den glädje han sprider bland andra simmare.
 
Årets Simmerska
Lovisa Ericsson
För den positiva inställning hon har till träning och tävling och för den otroliga framgång hon har nått under 2008. Dessutom är hon en bra kompis med bägge fötterna på jorden.
 
Årets komet
Elsa Ericsson
Med ett fantastiskt tränings- och tävlingshuvud har hon utvecklats i flera simsätt, men framförallt i frisim där hon har gjort stora framsteg i såväl 100m som 200 och 400.
 
Årets Masterssimmare
Jean-Pierre Saracco
 Han tar sig verkligen an sin uppgift på flera olika sätt, är otroligt träningsflitig vilket visar sig i resultaten. Under Masters SM slog han flera personliga rekord vilket är svårt i den åldern. Han tog medalj i 4 av 7 grenar. Han är den främste talangscouten inom Masters, han leder vuxencrawl och inspirerar dem så att de blir simbitna och vill fortsätta med simning inom Masters. Han ger också råd till alla Masterssimmare så att de kan utvecklas och bli bättre.
 
Börjes Synchro skål
Anna Buhlmann Karlsson
För lagandan som hon har visat som lagsimmare på JSM och SM, samt som tränare till nybörjaregrupperna i konstsim.
 
Årets Tränare
Jonas Strömbäck
Han är en utmärkt ledare som motiverar alla simmare, de som tidigare har haft det tungt har nu gått framåt med stormsteg.Han har skapat en mycket god social anda i gruppen och ser till att alla trivs. Han tar aktiv del i att vidareutbilda sig, han är mycket strukturerad och har en god kommunikation med föräldrarna så att de får information i god tid.
Han ser inte problem utan endast lösningar, har ett högt engagemang där han deltar på de flesta träningar och tävlingar.