Rapport 1 Barcelona

  • 14 apr 2009

image: Rapport 1 Barcelona

Ett typiskt träningsläger ur två simmares ögon.

Av: Elin Lindström och Lovisa Ericsson

 

 

Det är som om någon slänger en tegelsten i skallen på en när väckarklockan ringer. Kukkelikuu! Klockan är kvart över sju! Härligt! Dags för lägrets första träning men först, alltid en dusch, inte lukta usch och högt i kurs men det är bane mig inte glassigt det här alltså. Vi hade trots allt inte ens tur med vädret denna morgon, blixtar, dunder men inga magiska under . Frukosten var dock över förväntan och Elin fick sin ananas som önskat. Sen bar det av till badet. Några stationer i tunnelbanan huttrandes med simkläder och parkas kändes som den perfekta uppvärmningen inför en morgonträning, utomhus i regnrusk. Men just när vi skulle hoppa i det förfärligt tilltalande vattnet väljer molnen att flytta på sig och på andra sidan bassängen ser vi några australiensiska vattenpolokillar med världens tvättbrädor, halleluja! Förutom att Elin är sjuk så ser det ut som att detta kan bli en ganska bra dag!
När alla andra var och tränade låg jag och halvsov på rummet, tog en promenad, pluggade, åt kakor och hade allmänt jätteroligt. Min promenad tog vägen mot La Sagrada Família, efter två gator och elva övergångsställen var jag framme. Det var värt att se! I parken bredvid sålde de små miniatyrer av La Sagrada Família färdigbyggd som jag jämförde med den halvfärdiga riktiga byggnaden. Först tyckte jag att det såg ut som att de kommit en bra bit på vägen, i alla fall på utsidan. Men då upptäckte jag att de två största tornen på miniatyren saknades i verkligheten. Jag blev trött bara av att tänka på att det tagit över 100 år att bygga allt detta och nu var det nästan lika mycket kvar! Arkitekten har ritat det så invecklat och detaljerat att det tar ofattbart lång tid. Det förstår man när man ser alla änglar, duvor, träd och annat lite mer udda pynt som formaterats i stenväggarna. Sen är ju själva grejen att det aldrig ska bli färdigt, men jag säger bara *piiip* vilket jobb!
Fotboll ikväll! FC Barcelona vs. RC Recreativo. Kan bli kul!    
   Elins pappas väderprognos säger sol och 18 grader varmt. Fönstret säger tvärtom. Hade vi inte fått nog av regn och blåst från absolut högsta bänkraden på Camp Nou? Lite choklad till frukosten för att pigga upp innan det bar av till simhallen i kylan. Just när vi hade tänkt hoppa i vattnet kom några personer för att göra en dopingkontroll på Lollo. Efter en timme och ca tre liter Sunny D var hon redo för att göra det roliga testet, ni vet man måste gå in på en toalett, flasha allt och pissa i en burk. Applåder väntade när hon kom tillbaka till bassängen innan hon var tvungen att springa på toa sjuttioelva gånger till inom samma timme.
   Elins pappa fick rätt till slut när sol tittade fram, och vi tackade Johan och Sebbe som bett till vädergudarna kvällen innan. Som de desperata bleka svenskar vi är var det bara på med oljan och pressa på bassängkanten. Som alla vet har vi simmare en ganska stor aptit och efter ett morgonpass vill man inte reta upp en kinkig simmare inte. Detta var något de på hotellet tyckte var kul då de inte hade ordnat lunch till oss som bestämt. KFC, Pizzahut och McDonalds var alternativen och majoriteten valde pizzahut. Att käka en large hawaii cheese pop med extra ost är en prestation. Lökigt värre! Sebbe hade mjölksyra i käken, svett i pannan och en flottig pizza i magen när han rullade ut från restaurangen. Eftermiddagens träning var väldigt ansträngande då vi låg och stekte på stranden. Hela stranden var full av glass och hasch i stora lass. Ja, tom vi blev erbjudna att köpa lite ”smoke hasch” men som duktiga elitsimmare så sa vi såklart ”no thank you”. Dagens strandbesök resulterade i två stulna plånböcker och 13 brända kräftor.
I bildarkivet kan du se bilder från matchen, Barcelona vann såklart med 2-0. Yeah!
Sol, sol, sol! Den röda brännan har lagt sig och nu är det dags att börja på en ny! Fram med solstolen och på med oljan. Livet leker men tyvärr har vi nu två träningar om dagen eftersom det inte är påsk längre och badet är öppet även på eftermiddagen. Suck… Okej, vi ska inte klaga, vi slipper i alla fall gå i skolan och vara i kalla Sverige.
Träningsläger brukar i vanliga fall vara den perfekta bantningskuren då man tränar fem timmar om dagen och äter inte världens godaste mat. Häromdagen fick vi gråa korvar! Istället för mat brukar det då bli lite kakor, kakor och kakor. Tydligen förstod de inte att korven var äcklig så de serverade oss den igen i större format. Man kan ju säga att vi inte är vana vid spanjackernas vardag och vi kunde konstatera att vi såg ut som typiska turister genom deras ögon. Vi turister hade t-shirt och shorts medan Barcelonaborna fortfarande hade dunjackor…

Hörs igen!!