Rapport 3 Barcelona

  • 17 apr 2009

image: Rapport 3 Barcelona

En sista simmarrapport presenteras nedan, skriven av Atle Alkelin och Michelle Coleman. Hoppas all läsning och foton gett inspiration och simmarglädje!

Foto: Niklas Ankartross

 

 

Det känns som att det var igår vi möttes av spöregn på Barcelonas flygplats. Så är förstås inte fallet, i skrivande stund har vi ett pass kvar att simma, något som känns i både kropp och själ. Under detta morgonpass, F2-3, kändes det som armarna var gjorda av betong och mitt (Atles) fjärilssim var nog bland det fulaste världen skådat. Det är inte bara sättet vi simmar på som har förändrats, mycket är annorlunda sedan vi landade. Vi är nyansen brunare och förhoppningsvis snäppet starkare.
Det har regnat nästan alla dagar, dock inte hela tiden alla dagar. Idag har solen varit något gladare med oss men tyvärr så sitter vi fast med rapportering på småtjejernas (Elin, Lovisa, Michelle) rum.
Fotbollen precis som maten var något utav en flopp. Matchen var förhållandevis händelselös första halvlek och när det roliga började i och med halvlek två hade halva truppen, inklusive tränare bestämt sig för att bege sig hemåt. Vi som stannade fick uppleva en varmare, men blötare, andra halvlek med mer mål och annan dramatik. Vad det gäller maten har den ingen smak men det mesta (förutom broskkorven) har gått ner med assistans av ketchup, olivolja, salt och peppar. Trötta på smaklös mat, som vi faktiskt har varit, fick vi dock uppleva en fantastisk middag på restaurang Balthazar. Den ska vi besöka för en andra gång ikväll, vilket för närvarande fungerar som morot inför eftermiddagens syrapass. Det går inte att förstå hur gott det var innan man faktiskt smakar tex den cheesecake som kocken trollat fram med sina magiska fingrar.
Förutom denna extraordinära middagssittning har veckan bestått av turistande i alla dess slag, shopping, sol, bad (till och med i havet, vilket var kallt) och sömn. Två av resenärerna (Atle Alkelin och Pelle Wikström) har också fått tillfälle att stifta närmare bekantskap med Barcelonas världsberömda ficktjuvar. En tråkig upplevelse men ytterligare en punkt att styrka på ”saker att göra innan jag dör”-listan.
Nu drar det ihop sig för ytterligare ett dopp i plurret, det sista i raden, så det är dags att runda av. Skyndar vi oss till simhallen kanske vi till och med hinner med att lapa lite sol innan styrkan tar vid.
Pussar och Kramar
Atle & Michelle