Dagbok 19-20 maj

  • 25 maj 2009

image: Dagbok 19-20 maj

Följ Sum-Sim äldre på läger i Calella. Se fler bilder

Hej kära dagbok!

 

Idag är det tisdag den 19 maj 2009 och killarnas tur att ha dagboken. I morse körde vi ett, enligt Micke, lugnt pass men det var ganska hårt och alla var jättetrötta efteråt. Det var ungefär som de andra (hårda) passen har varit. Huvudserien var: 4*100baklänges medley, 4*75rullande medley, 4*50 medleyväxling 4*25 medleyordning och upp igen.

 

Efter passet så var det mat på direkten. Maten serveras i form av buffé och den är likadan hela tiden förutom att de byter en till två maträtter varje ny måltid.

Efter utskällningen vi fick av Micke igår om att vi inte käkade tillräckligt med sallad så såg det nog något bättre ut på samtliga tallrikar idag.

Det finns ju alltid några optimister som tror att det går att köra på sololja hela resan och i vår grupp är det för att nämna några: Niklas, Louise och Jessica. Nu kan ni säkert gissa vilka som har bränt sig…

 

2:a passet var 10*100 special. Det går ut på att man ska dö… nej egentligen är det meningen att man ska vänja kroppen vid att återhämta sig från syra.

Dagens citat:

Den som inte simmar alla hundringar dödar jag/// Micke

 

Dagens citat två:

Ludvig är som min mamma fast 1 000 000 000 (miljard) gånger värre// Niklas

 

Inte så konstigt tycker jag. Det finns (som ni säkert vet) inget drickbart vatten i kranarna här. Man måste därför köpa dunkar och eftersom Micke har sett till att få allas kylar låsta så har vi fyllt badkaret med kallt vatten där vi placerar vattendunkarna för att hålla dem kalla. I det vattnet hade Niklas av någon underlig anledning placerat sina ”rena” kalsonger. Jag garvade bara och påpekade det och uppfattas därför som Niklas mamma.

 

Vi har inte smält det här med glassen än. Är man 30 sekunder sen enligt Mickes KLOCKA så är man fan inte sen. Vi klurar på vår hämnd…

 

 

Hej, Idag är det onsdag och vår lediga dag som vi spenderade väl i Barcelona.

Vi klev upp klockan 08:20 för att käka frukost och komma med ett lagom tidigt tåg. Vi var framme vid runt 12-tiden och började vår färd mot la Sagrada de Familla. Katedralen som aldrig blir färdig. Vi var vid katedralen i ca en timma, tog lite kort köpte lite glass och bara satt i skuggan. När alla var klara så började dödsmarschen mot playan som tog typ 2 timmar…

Väl nere vid playan och efter många försök om att fråga efter vägen så kunde vi äntligen ta det lite lugnt, käka lite lunch och räkna hur många som kom och frågade om vi ville ha massage. Vi kom upp till 19 stycken…

Efter att ha blivit vändstekta i havssalt så var det dags för shopping. Micke lärde oss stolt hur man på bästa sätt prutar ned varor. När tjejerna var lagom uppskrämda om hur skickliga väskryckarna samt ficktjuvarna är, och berättat om alla snubbar i elitgruppen som blivit bestulna på pengar och kameror etc, så släppte han ut oss i den STORA STADEN.

 

Efter en lång dag i dåliga skor och onödigt missbrukande av pengar så måste vi faktiskt säga att vi aldrig har hört mera gnäll. Detta gällde såklart inte för oss killar… det mesta gnället var p.g.a. tjejernas dåliga skor. Hela två personer köpte nya pjuck på direkten, när vi kom in till Barca. Sedan gick vi och åt middag på Mc Donalds efter att alla restauranger vi skulle äta på antingen hade 40 min kö eller inte plats för 16 personer. Det var jättegott eftersom alla var jättehungriga efter en hel dags shopping.

Efter Mc Donalds-besöket hittade vi ett antal nya affärer (som var mycket bättre och större) som vi missat tidigare. Alla fick bråttom med att hinna kolla i varje affär innan vi skulle åka hem med 22:02 tåget, hem till Calella.

När vi kom hem var alla trötta och hade jätteont i fötterna(dvs. en bra shopping dag) och alla somnade direkt.

 

Dagens citat kommer av Emelie:

”Jag kan göra den där stretchövningen men det går inte när jag är blöt”

 

Dagens citat två kommer av en spanjor som ville sälja ett par solbrillor till 93tjejerna.

”You are Swedish (pekar på Ludde, Antonia, Johanna och Emma) but you are not Swedish, you are south american!” (pekar på Sara).

 

/Killarna <3<3