Tränarrapport Calella

  • 1 jun 2009

image: Tränarrapport Calella

Läs Agnetas och Mickes summering av lägret.

Dagbok Calella

Efter 8 dagars träningsläger med jätteduktiga simmare är det dags att göra en sammanfattning av oss tränare.

Utlandsläger ger inspiration, att få träna utomhus i värme och solsken ger energi och glädje till alla. Andas bra luft, ha kul tillsammans och bli tajta med varandra peppar de flesta.

Vi har haft simmare mellan 13-17 år med oss och alla har klarat det lika bra. Vi var på utflykt till Barcelona och gick väldigt långt, men ingen gnällde trots att det var lite skavsår på fötterna, på tåget hem märktes dock att alla var jättetrötta, det fnittrades hej villt och många undrade nog vad vi höll på med.

Alla har skött sina mat- och sovtider och vi har märkt stora förändringar på vad som finns på tallrikarna, mer och mer grönsaker har det provats på och alla har simmat bättre och bättre, skönt att se att de märker skillnaden! Det är verkligen inga problem att åka med en sådan grupp simmare som är så skötsamma och man kan lita på.

Lägret i Calella var toppen med bra hotell och mat, nära till simanläggningen och nära till stranden. Hit kan man återvända!

Hemresan blev inte som vi väntat oss. Flyget blev inställt och efter 1,5 tim i kö kom vi fram till infon där vi fick veta att det inte gick något plan samma dag och att vi fick 15 platser till tisdagens flyg, men vi är ju 16 personer! Ja, jag sitter nu vid poolkanten i skuggan vid hotellet och skriver detta, så jag fick ju stanna ett dygn till och åker hem i morgon onsdag. Vi hade ändå tur, Micke och jag gick ut för att leta hotellrum i närheten av flygplatsen, det första vi hittade var fullbelagt så vi letade vidare och hittade platser på ett fint hotell ganska nära flyget. Hotellpersonalen och Micke åkte med minibussen och hämtade simmarna som tyckte att det var helt okej att bo kvar en natt till på det här hotellet. I skrivande stund sitter de på flyget och ska landa i Skavsta om en halvtimme. Just nu drar himlen ihop sig och det börjar att regna åska och hagla ½ cm isbitar, bästa att gå in…..

Agneta och Micke