Dagbok från Florida

  • 3 jun 2009

image: Dagbok från Florida

Läs om Michelle, Lovisa och Elin och deras upplevelser på juniorlandslagsläger i Florida.

Dagbok från Florida

 

   Hej alla ni där hemma, hoppas ni har det bra. Vi har det underbart här i Florida. Det blev smått utav en chock att komma hit till värmen och fukten, men nu njuter vi av solen och det tropiska klimatet. Resan hit var lång, ca elva timmars flyg med en mellanlandning i Philadelphia. Klockan var väl närmare tre på natten svensk tid när vi anlände till flygplatsen i Miami och vi trodde att det endast var en timme kvar till att vi skulle få lägga våra sömniga kroppar på motellets sängar. Men icke sa Nicke, vi skulle vänta på väskorna, hyra minibussar, äta mat på nått snabbmatställe och sedan med hjälp av en inte alltför pålitlig GPS hitta till Ronny Dee Resort i Pompano Beach ca 45 min från Miami airport (45 minuter om man hittar vill säga). Klockan hann bli sent redan här (vi är 6 timmar efter er) och nästan alla av oss hade varit vakna i ett helt dygn innan vi kom fram till Ronny Dee, så det var inte så konstigt att vissa somnade när vi beställde mat på Wendy’s klockan tolv amerikansk tid. Det var en lååång resa..

   Motellet vi bor på är ganska okej, det finns kyl och frys och spis och brödrost. Vi är tvungna att ha det eftersom vi måste göra alla måltider själva utan recept och utan mammas hjälp i våra minikök. Hittills har det funkat ganska bra förutom det att somliga lyckades bränna sin kastrull med ris ganska hårt. Den rosa kycklingen vi gjorde var vi väl också ganska skeptiska till, men än så länge har vi inte blivit sjuka! Det är nog både bra och lärorikt att vi får laga vår egen mat så vi lär oss lite om kost och får lite mer medlidande för den som alltid får stå i köket hemma och jobba – tack mamma –, men dock är det lite jobbigt att diska måste vi erkänna. Vi har även aircondition (tack gode gud för det) och TV. Till vår stora glädje hade de både Disney Channel och Nickelodeon.

   Vädret här må vi säga är väldigt omväxlande. På förmiddagarna är det vackert väder med sol och blå himmel, men på eftermiddagarna är det regnskurar med världens blixtar. Aldrig att det blir sådana enorma blixtar i Sverige. Dessa sträcker sig och lyser upp hela himlen! I och med att det är sol varje morgon måste vi smörja in oss ganska ordentligt för att inte bränna sönder våra svenska hudar. Förståndiga som vi är hela högen så har ingen bränt sig än. Om ni undrar hur stark solen är så kan vi ju bara säga att vi första dagen använde solskyddsfaktor 50 plus! Den tar lite mer än vad solen gjorde i Barcelona.

   Vi tränar utomhus i 50:a såklart, och anläggningen tillhör en privatskola som heter Pine Crest School. Förskola upp till high school. Vi blev alla ganska chockade när vi fick höra att det kostade 20 000 dollar (ca 140 000 kr) per termin att gå där! De har en friidrottsvall, ett gym, en 50 meters-bassäng och en 25 yards-bassäng så det finns gott om resurser. Anläggningen är fin förutom det att man sväljer ett ton flugor som också tar sig ett dopp när man simmar. Det känns lite kul att veta att när vi hoppar i för att simma vårt eftermiddagspass så ligger troligen alla där hemma och sover.

    Sen i tisdags till söndagen har vi simmat nio pass (vi latmaskar från Täby som är lediga var tredje pass) och idag var vi lediga för utflykt. Det var meningen att vi kanske skulle åka till Bahamas! Oj vilken lyx tänkte vi, att få åka på en heldagsutflykt till en paradisö med båt. Men det blev ändrade planer bara för att om vi gjorde det skulle vi ”slösa bort” en hel dag, men då tänkte vi åka till ett vattenland istället. Men nej, så blev det inte heller. Det slutade med att vi åkte till ett akvarium för att se på delfiner och sjölejon i två timmar för att sedan åka och storhandla. Ikväll är det nämligen fest! Vi ska ha knytis, så vi blev allihopa uppdelade tre och tre för att springa runt och plocka på oss allt vi skulle ha. På detta läger är vi nämligen nyttiga (inga kakor här inte), men ikväll blir det coca-cola, wohoho!

   Imorse hade vi på vår lediga dag, styrka på stranden. Låter kanske skönt, men det var nog bara Josef som tyckte så eftersom att han fick bestämma vad vi skulle göra. Vi gick upp för att träffas klockan 07.00 vid poolen. Den som kom sent fick för varje minut göra tjugo armhävningar. När vi väl kom till stranden sprang vi intervaller och gjorde grodhopp och styrka i värmen. När vi var klara var benen helt döda och svetten droppade från våra pannor. För att kyla ned oss sprang vi bara rätt ut i havet i våra kläder. Detta gjorde vi på vår LEDIGA dag.

   Sådär ja, nu har ni blivit lite uppdaterade! Nu har vi bara en vecka kvar med hård träning, tuff matlagning och roligheter!

/Lollis, Micha och Elin