3:e dagen på SumSim i Malmö

  • 18 jul 2009

image: 3:e dagen på SumSim i Malmö

Den tredje dagen började i spöregn efter 2 dagars solsken och värme. Finalpasset blev dock bättre vädermässigt med växlande sol och duggregn.

I försöken simmade johanna Nordlinder och Emelie Johansson 200 bröstsim. Niklas Inde 100 fjäril, Ludvig Strand 200 medley....

Lovisa Ericsson och Alexandra Uusaro simmade till sig finalplatser på 400 fr där Lovisa kom på en andra plats med tiden 4,28,37 och Alexandra på en 5:e plats med tiden 4.42,30. Michelle Coleman och Jessica Hellström simmade 100 ryggsim där Michelle kom 2:a i finalen med tiden 1,05,3.

Dagens höjdpunkt var 4x200 frisim för tjejerna. Vi hade lag i både den äldre och den yngre klassen. De äldsta började, Lovisa Ericsson hade startstr'äckan där hon direkt tog ledning, Michelle Coleman växlade som andra tjej och drygade ut ledningen, Antonia Lantz höll i och Sara Jacobson simmade som sista tjej och behöll ledningen så att de tog GULD och ett NYTT SUMSIMREKORD med tiden 8,37,65. Tilläggas bör att alla tjejerna är 1 år unga på Sumsim så de har ytterligare en sommar kvar att simm lag som de är så duktiga på!

De yngre tjejerna med Alexandra Uusaro, Elsa Ericsson, Jessica Hellström och Louise Åberg kom på en nionde plats med tiden 9,18,88. Tilläggas bör att alla simmare som inte simmade final var ett starkt stöd på läktaren!