• 21 jul 2009

image: Sumsimrekord igen!!!!!

Den fjärde och sista dagen på Sumsim var både solig och molnig.....

Bilder finns här

Lovisa Ericsson, Michelle Coleman och Antonia Lantz gick till final på 100 m frisim i äldsta klassen, i finalen kom Lovisa på en andra plats med tiden 56,83, Michelle tog en tredje plats med tiden 57,13 och Antonia en sjunde plats med 59,54. Elsa Ericsson gickk också till final på 100 fr i yngsta klassen och tog en fjärde plats med tiden 1,02,09.

Ludvig Strand gick till final på 100 bröstsim och tog en sjätteplacering med tiden 1,13,09. I försökspasset simmade Niklas Inde 200 fjäril och Jessica Hellström 200 ryggsim. Täby Sims yngsta tjejer lag 2 med Sara Sangfelt, Louise Åberg, Anna Sandäng och Linnéa Gustafsson simmade 4x 100 medley i försöken.

I finalen simmades det 3 lagkapper. Först ut var killarna som kom på en hedrande 11:e plats, alla simmade på perstider och de sänkte från anmälningstiden med 10 sekunder, kul att se killar i lagkapp igen! Anton Sandäng 59,17, Ludvig Strand 58,65, Alexander Gellerstedt- Edner 1.00,60 och Oskar Nilsson 1,00,22.

Nästa på tur var de äldsta tjejerna i 4x 100 medley. Michelle Coleman ryggsim på 1,05,55, Johanna Nordlinder bröstsim1.19,01, Lovisa Ericsson fjäril 1,01,04 och Antonia Lantz frisim 58,91. Sluttiden blev 4.24,51, de tog GULD och ETT NYTT SUMSIMREKORD igen för dessa fantastiska tjejer.

Sist till start var de yngsta tjejerna som tävlade mot -94:or o y. Jessica Hellström-94 ryggsim 1,12,59, Emelie Johansson-96 bröstsim 1,17,50, Alexandra Uusaro-95 1,07,51 och Elsa Ericsson-95 frisim 1,01,54. Ett ungt lag med stor potential som tog en 5:e placering med tiden 4,39,14.

Sammanfattning från Sumsim är att våra duktiga simmare är väldigt duktiga på att fokusera när det gäller och att de är speciellt duktiga på lagkapper. När vi nu går på ett välbehövligt sommarlov och semester är det med glädje i hjärtat och sinnet med ett så bra mästerskap i ryggen.