Världsrekord för Tessan

  • 12 nov 2009

image: Världsrekord för Tessan

Världens bästa Therese Alshammar satte nytt världsrekord på 50 fjäril med tiden 24,46 på World Cups sista pass, en sänkning med 26 hundradelar!

Lovisa Ericsson och Johan Johansson

simmade också bra i försökspasset. Lovisa persade på 100 medley med tiden 1,01,04, Johan slog nytt klubbrekord på 100 bröstsim med tiden 1,00,42 vilket också var under det svenska juniorrekordet, tyvärr blev han av med det i heatet efter, 200 medley var också under det personliga rekordet med tiden 2,01,29.

Övriga Täbysimmare i vattnet var Michelle Coleman, Cecilia Rasmuson och Sebastian Holmberg som alla simmade strax över sina personliga rekord.

Efter att ha suttit som publik på World Cup i 2 dagar och sett denna fantastiska stämning som har varit på Eriksdalsbadet så känner man att simning på världsnivå är någonting alldeles extra att vara med om från läktaren och man hoppas att vi får ett lika bra startfält nästa år igen!  Man har fått beskåda tidernas största olympier Michael Phelps som dock inte var riktigt i form, han har varit med om en trafikolycka strax efter VM och inte kunnat tränat ordentligt. Kul ändå att han kom hit till Sverige och visade upp sig alive!