JSM Guld för Jacob!

• 21 jul 2010

image: JSM Guld för Jacob!

Jacob Thulin tog Täbys första JSM-guld på 50 frisim med tiden 23,63, han gick vidare till SM final och slutade på en 7:e plats med 23,61. Nytt klubbrekord för Jacob.

Lovisa Ericsson som har halsont simmade 50 fjäril och 50 ryggsim där hon tog ett JSM-brons på ryggsimmet, hon gick till final på bägge grenarna men valde att stryka sig för att hon inte känner sig helt frisk, hon kommer heller inte att delta på söndagen. Hon ska simma ungdoms OS i Singapore om 1 månad så hon måste vara försiktig.

Therese Alshammar kammade hem ett silver på 50 m fjäril på tiden 26,29, ett resultat som Therese själv inte alls är nöjd med, men som tränare Johan Wallberg sa: det visar att en simmare på världsbästa nivå också kan bli sliten efter många tävlingar i sommar och inte orka riktigt fram som hon vill. Men vi är väldigt stolta över Therese i Täby så det gör absolut ingenting, vi vet att hon är bäst!

Lovisa                                                 Jacob                                              Therese

Johan Johansson simmade 200 medley och gick till final med tiden 2,10,54 vilket gav honom en 4:e placering på JSM, han valde att stryka sig till finalen för att satsa på laget. Josephine Ewerbring gick till B-final på 200 bröstsim, hon simmade på 2,42,06.

Micaela Ödling simmade 50 ryggsim på 32,96 Linus Magnusson simmade 50 frisim på 24,71. Elsa Ericsson som ska simma SUMsim nästa vecka, övade nu på 200 frisim på 2,10 19. Michelle Coleman vann B-finalen på 200 frisim med tiden 2,06,17.

Förmiddagen och eftermiddagens pass avslutades med 4x100 medley herrar där Täby som ända juniorlag i finalen tog en 5:e placering på tiden 3,55,38 vilket raderar det 20 år! gamla klubbrekordet och dessutom är ett nytt Juniordistriktsrekord. I laget simmade  Sebastian Holmberg (rygg), Johan Johansson (bröst), Jacob Thulin(fjäril), Linus Magnusson (frisim). De gjorde ett försök till nytt svenskt juniorrekord, men nådde tyvärr inte ända fram.