Trippel till Täbysim

  • 22 nov 2010

image: Trippel till Täbysim

Den andra och sista dagen av Stockholms DM innebar en trippel på herrarnas 50 frisim och en mycket bra segrartid på 200 ryggsim damer.

Jacob Thulin, Sebastian Holmberg och Linus Magnusson, guld, silver och brons på 50 frisim. Michelle Coleman vann 200 ryggsim på utmärkta 2.12.30. Tidne innebär att Micha nu också kan blanda sig i toppstriden vid SM på den distansen. Guld blev det också på damernas 4x100 medley genom, Michelle Coleman, Elin Lindström, Lovisa Ericsson och Elsa Ericsson. Mycket nära guld var Elin Lindström, hennes 1.13.92 gav ett silver, endast 5/100 från guldet.

Bröstsimssilver blev det även för Sebastian Holmberg. Med sina 1.05 på "sämsta" simsättet ger han sstora förhoppningar om att så småningom simma 200 medley på verkliga topptider.

Michelle Coleman, Elsa Ericsson, Anna Sandäng och Louise Åberg är tjejerna som vann silver på 4x200 fritt. Anna tog öven ett brons på 200 medley och är nu inne i en mycket fin utvecklingskurva. Lika som Elsa Ericsson har varit under hösten. Hon fullkomligen "äter" sina gamla personliga rekord. Sänkning med nästan 3 sekunder på 100 ryggsim och ett brons som belöning.Brons fick också killarnas 4x100 frisim. Sebastian Holmberg, Linusa Magnusson, Anton Sandäng och Jacob Thulin. Den sistnämnde med 49.55 på tredje sträckan.

I morgon börjar uppladdningen inför SM och Sum-Sim riks. Båda tävlingarna, så småningom, i Eriksdalsbadet och därmed möjlighet till stora Täbysimklackar på läktaren.