100 fjäril, 55.57 utan dräkt

  • 6 dec 2010

image: 100 fjäril, 55.57 utan dräkt

Nu simmade inte Tessan naken, vilket man kan tro av rubriken, men väl i en vanlig baddräkt. Inför VM toppar hon nu världsrankingen även på 100 fjärilsim.

                     

                                            Sebastian  och  Therese

Therese vann också guldet på 50 frisim med tiden 24.10. Denna gren väljer hon dock bort vid kommande VM, då den krockar med 100 fjärilsim. En silvermedalj fick damernas 4x100 medley. Michelle Coleman startade ryggsim med utmärkta 58.86. En simning som också gav Micha utmärkelsen "Dagens simmare". Elin Lindström simmade bröstsimmet på 1.11.91, Tessan fjärilsimmet på 55.86 och Elsa Ericsson det avslutande frisimmet på 57.47.

Detta laget har en alldeles egen historia att berätta. Det började med att veckan före SM, förbjöds Rebecca Ejdervik att delta i SM. Ett beslut hennes amerikanska skola tog, med hänvisning till reglerna kring NCAA. Elin Lindström hade då lagt ner alla planer på SM, efter en längre tids sjuka och därmed ingen träning. Josephine Ewerbring, som under hösten, inte hade någon anledning att tro sig vara aktuell för en finalsimning på 4x100 medley,hade bokat in sin avresa till Australien, söndag eftermiddag. Hon simmade försöken på fina 1.10.96. För att inte utsätta unga superlöftet, Emelie Johansson, för en medaljstrid i SM, kallades Elin in. Budskapet var, glöm att du inte har tränat på länge och ge järnet. Som lök på laxen fick Lovisa Ericsson strykas helt och hållet till söndagens final (hadeockså kvalat in på 100 fjäril). Trots alla motigheter så fick vi ett silver.

Sebastian Holmberg ska få en egen avdelning. Han tog brons på 50 fjäril. Krossade klubbrekordet med tiden 24.09. Dessförrinnan hade han hunnit med 100 ryggsim. 5:a med 54.81 nytt klubbrekord så klart och före det en lagkapp. Sebastian är en världsklasstalang. Han har kommit otroligt långt med väldigt lite träning. Anledningen, enligt mig är, oturligt mycket halsproblem men också en klen inställning till hårt arbete i bassängen. Den dag han bestämmer sig för att ta vara på sin gudabegåvade simtalang, så ser jag ingen gräns.

Laget jag nämnde var killarnas 4x50 fritt. Nytt klubbrekord och en fjärdeplacering genom: Sebastian Holmberg 22.93, Jacob Thulin 22.06, Linus Magnusson 22.55 och Johan Wallberg 21.81. Återigen visad Walle att juniorerna har en bit kvar till "coach-nivå". Sluttiden 1.29.35.

Jag återkommer med en summering av SM-simningarn i morgon

                      

                                        Elsa               Therese           Elin                 Michelle