Hälsning från Becca

  • 28 feb 2011

image: Hälsning från Becca

Hej Täby Sim

Första etappen av vårens tävlingar är avklarad, Pac-10 Conference i Seattle.  Conference är den mest intensiva, mest energifyllda och energikrävande tävlingen jag varit på och det går bara att förstå vilken upplevelse det är om man varit där själv.

          

Min skola, ASU, har simmat riktigt bra i den hårda konkurrens som är i PAC-10 conference. Vi har varit det lag som hörts mest på bassängkanten under hela helgen. Min tränare Dorsey är en person som lever sig in i varje lopp som simmas till 110%, och är det något som går bra visar hon sin glädje med hela kroppen! När ett helt lag visar sådan energi och glädje på kanten förs det över på de som simmar. Att få gå i mål som jag gjorde efter min vinst på 100 yards bröstsim och dela glädjen med 18 överlyckliga tjejer bakom min startpall och fem tränare som hoppar och kramar om varandra av glädje är obeskrivlig och gjorde min vinst värd så mycket mer! Att våra medleylagkapper lyckades slå skolor som Stanford och University of Arizona, som båda är rankade topp fem i landet, var riktigt stort för oss!

Svenskt- , Personligt-, Skolrekord med en hel sekund och vinst blev det på 100 bröstsim! Jag har även lyckats lära mig att simma 200 bröstsim och det var väl på tiden kan man tycka. 2.10.81 är personligt rekord med 2 sekunder och ungefär lika med 2.25.8 i kortbana meter. Vem kunde tro att Becca skulle klara av det en dag? Jag missade bronset med 2 tiondelar, men det kändes okej för min lagkamrat fick bronset och det gjorde henne överlycklig! 

Att börja ”knattepersa” som 23 åring är något jag gärna fortsätter med resten av säsongen. Om två och en halv vecka är det NCAA i Austin, Texas. ASU skickar 7 individuellt kvalade simmare, två lag och förhoppningsvis 1-3 simhoppare till tävlingarna.

Nästa uppdatering från mig kommer efter NCAA!

 

Hälsningar

Rebecca Ejdervik