Masters SM

  • 27 mar 2011

image: Masters SM

Masters-SM i Södertälje 18-20 mars 2011-03-27

Förra helgen, en härligt solig vårhelg, befann sig stora delar av klubbens Masterssimmare i Södertälje simhall där Masters SM genomfördes. Vi var cirka 30 deltagande Täbysimmare som gjorde väl ifrån sig.

Två år i rad har vi tagit hem bucklan efter att ha samlat in mest poäng. I år tog hemmaklubben Södertälje hem denna men vi kom på en hedrande andraplats.  Vi saknade många starka kort i klassen 40-44 (bl a Harald och Jan Karsson som är bra poängplockare vanligtvis) men nästa år så …

Täby Sim tog många segrar och slog både svenska och nordiska rekord. Individuellt visade Lillie Larsson framfötterna genom att slå nordiskt rekord på 100 bröstsim och svenskt rekord på halva distansen i åldersklassen 50-54 år. Gunilla Rasmuson överraskade sig själv genom att slå svenskt rekord på 100 medley i samma åldersklass.

Flera av lagkappslagen segrade och slog dessutom ett antal svenska rekord. Ett lag var fyra hundradelar från europarekord! Det är nu tradition att vi lyckas i lagkapperna och för de flesta av oss som deltar så är det dessa delar av tävlingen som är roligast. Tack alla ni som kämpat i våra lag!

Jean-Pierre Saracco, imponerande simning i många grenar i klassen 60-64 år.

Bengt Olsson var även han snabb och förbättrade sig för varje lopp. Han segrade bl a på 50 frisim i ålderklassen 55-59 år. Tommy Aspegårdh vann 100 frisim i samma grupp.

Håkan Persson, outstanding i sin åldersklass 45-49 år i alla bröstsimssträckor.

Så roligt att se en nöjd Danne Anderberg som var riktigt snabb dessa dagar.Han kom tvåa på 50 frisim i åldersklassen 40-44 år vilket är en åldersklass med riktigt hård konkurrens.  Varför missade du vändningen i sista loppet? Vilken tid det hade blivit!

Johanna Johansson, vår masterssimmare som tränar i Norrtälje, vann galant sina långa sträckor 400 medley, 400 och 800 frisim i åldersklassen 30-34 år.

Marcus Pellfolk. Äntligen! Han har kämpat och tränat i flera år nu vilket verkligen gett resultat. Han var på pall i det han deltog i (år 25-29) och avslutade startsträckan i frisimslaget med 24.79!

Roligt att vi även i år har deltagare som började sitt simmande i Täby Sims crawlkurser. Tufft av dessa att delta och dessutom klara tävlandet galant. Jag nämner här Håkan Blonde och Carin Wennerberg.

Nämner nu inte alla men vilket gäng … tack för dessa dagar!

VI ses i Kristianstad nästa år då vi hoppas ta tillbaka bucklan.