Michelle på läger i Spanien

  • 29 maj 2011

image: Michelle på läger i Spanien

Michelle Coleman är på läger i Spanien med landslaget. Läs hennes berättelse!

Hej alla hemma, här kommer en liten uppdate på hur det går med träningen här nere i Malaga. För er som inte vet varför jag är här så är det ett 4x200m läger med landslaget, truppen består av de 6 bästa tjejerna och de 6 bästa killarna i landet på 200m frisim. Det är lite av ett uppladdningsläger inför den kommande tävlingsserien Mare Noustrum som går i Barcelona, Cannet och Monaco. Men jag kan helt klart säga att det inte är ett toppningsläger! Volymen är relativt hög, passen ligger på runt 5000 meter, och serierna är tuffa. Inte nog med att serierna är jobbiga, tempot här är något högre än det vanliga jag brukar hålla hemma på träningarna i Tibble. Detta är en av anledningarna till att vi är här, att får träna med våra konkurrenter ökar kvalitén på träningen och ger oss andra möjligheter för konkurrens på träningen som kan var svår att uppnå när man tränar med sin vanliga grupp hemma, detta gäller för alla som är här. Eftersom vi alla är tävlingsmänniskor så kan tempot bli högt, ingen vill hamna efter den andra och en F2 serie kan lätt glida iväg i tempot och mer likna en F3 serie. Vi alla vill vinna, inte bara på tävlingarna utan också nu på träningarna. Mellan passen så ligger de flesta vid poolen och tar det lugnt i solen (om den nu bestämt sig för att titta fram). Vi har haft sol de flesta dagarna men igår och imorse så var det lite regnign men det drog över realtivt fort. Imorgon är vår ”lediga dag”, vi får vara helt träningslediga om vi vill, men jag ska åka och simma lite lugnt på morgonen och stretcha, för jag känner att behovet av en bra återhämtning är stor.
Samtidigt som oss träna AIS, Australien Institute Of Sports från Canberra här. Alla i den truppen är VM kvalade och de har flera av världens snabbaste simmare på laget, bland annat den snabbaste kvinnliga 200m ryggsimmaren i världen. Det händer att man sneglar över på deras bana och kollar hur de simmar, ett gyllne tillfälle att lära från de bästa, och jag kan lägga till att deras pass inte är att leka med! Vi tränar både inne och ute. Bassängen ute är soluppvärmd så den är inte varmare än 22 grader på morgonen, lite för kallt för att kunna genomföra ett bra pass, dock på eftermiddagen då solen legat på hela dagen har polen värmts upp och temperaturen passar perfekt för en svalkande kvällsträning.
Jag hoppas allt är bra hemma och önskar ALLA lycka till på vårsimmiaden, jag håller tummarna här nere i Malaga. Simma med sann Täby anda och visa att vi är den bästa klubben!

//Michelle Coleman