World Cup Stockholm dag 1

• 15 okt 2011

image: World Cup Stockholm dag 1

Täby hade 4 elit-simmare till kvällens final. Therese Alshammar visade att hon blir en svår konkurrent framöver. Hon vann övertygande 100 fjäril på 55,99 och 50 fritt på 23,80. Tider i yttersta världsklass. Sebastian Holmberg visade att han är en simmare för landslagsledningen att tänka på vid uttagningar till internationella mästerskap. 2 finalsimningar blev det för honom. 100 rygg, där han var nära en 3:e plats med blev till slut 6:a och 8:a på 50 fjäril. Michelle Coleman visade att hennes satsning mot OS går åt rätt håll med en 6:e plats på 50 fritt och en neslig 9:e plats på 200 fritt, där hon satte nytt klubbrekord med tiden 1.59,21. Elsa Ericsson befäste sin ställning i det Svenska talangutvecklingslaget genom en 6:e plats på 800 fritt. Hon passade på att raderad sitt klubbrekord på 800 m fritt med 7 sekunder till 8.51,53.

Therese Alshammar gjorde som sagt en mycket bra tävling. Vann övertygande 100 fjäril på endast ½ sekund från sitt svenska rekord, trots mindre bra sista vänding och målgång. 50 fritt vann hon också övertygande. Båda loppen ledde hon från start till mål.

Sebastian Holmberg gick till final på 100 rygg och 50 fjäril (efter omsimning på försökspasset där han slog välkända Eamon Sullivan). På 100 rygg hade han grepp om 3:e platsen länge, men orkade inte riktigt sista längden. Sebbe blev 6:a med tiden 54,68 strax över sitt personliga rekord. Sebbe blev 8:a på 50 fjäril med tiden 24,36 också där strax över sitt personliga rekord.

Michelle Coleman gjorde 2 bra lopp på 50 fritt där hon satte nytt personligt rekord med 25,12 i försöken och 25,13 i finalen. På 200 fritt blev det en 9:e plats med det nya klubbrekorden 1.59,12.

Elsa Ericsson satte nytt klubbrekord på 800 fritt på kvällens finalpass där hon blev 6:a. Hon satte även nytt personligt rekord på 200 fritt med den fina tiden 2.02,15.

Täby hade ytterligare 4 simmare i försöken som gjorde en bra tävling. Det var Linus Magnusson 100 fritt, Emelie Johansson 100 bröst och Emma Karell och Alexandra Uusaro på 100 fjäril. Alla dessa gjorde tider strax över sina personliga rekord.

Täbys elitsimmare gjorde m a o en bra tävling som visar att formen kommer att bli jättebra under den kommande säsongen.