Mats tackar för sig

  • 7 nov 2023

image: Mats tackar för sig

Mats tackar för sig – nu tar Åsa Halldén över som tf Klubbchef

Beslutet var svårt att ta men tajmningen var väldigt bra för Mats själv som i september meddelade sitt avslut som klubbchef och verksamhetsansvarig i Täby Sim. Efter drygt fem är nu sista arbetsdagen gjord och nästa vecka väntar nya utmaningar som verksamhetschef på RF-SISU Stockholm.

Mats tackar för sig – nu tar Åsa Halldén över som tf Klubbchef

Beslutet var svårt att ta men tajmningen var väldigt bra för Mats själv som i september meddelade sitt avslut som klubbchef och verksamhetsansvarig i Täby Sim. Efter drygt fem är nu sista arbetsdagen gjord och nästa vecka väntar nya utmaningar som verksamhetschef på RF-SISU Stockholm.

 

  • När sen blir nu. Det känns lite konstigt att nu helt plötsligt vara framme vid min sista dag i Täby Sim. Det har varit drygt 5 händelserika, tuffa men också roliga år, där jag fått förmånen att arbeta för och med en av Sveriges absolut bästa simklubbar. Några saker som sticker ut och som jag är glad och stolt över att tillsammans med personal och styrelse ha klarat av är Covid 19. Pandemin där vi från en dag till en annan blir kastade mellan olika verkligheter och hela tiden fick agera, informera och ställa om vårt arbete. En period på nästan två år som ställde hårda krav på vår klubb. En annan är självklart arbetet med och flytten till Täby Simhall. Ett arbete som sträcker sig över hela min anställningstid (och lite till) och där klubben jobbat hårt i kommunikationen med Täby kommun ang bla utformning men inte minst förutsättningar att få bedriva simidrott på bra premisser i Täby Simhall. Ett arbete som kommer fortsätta, summerar Mats och fortsätter:
     
  • Varmt välkommen Åsa Halldén som kliver in nu. Jag hoppas hon ska få en bra tid i en av Sveriges absolut bästa simidrottsklubbar och tillsammans med övriga klubben fortsätta arbetet med att vara en av de tongivande klubbarna i Täby och i svensk simidrott. Stort Lycka till!

Med det sagt. Efter intensiva dagar under höstlovet är överlämningen klar och från imorgon 8 november har Åsa Halldén ansvaret som tf Klubbchef. Hon är inte obekant med Täby Sim då sonen Victor simmat i föreningen och fram till i april i år agerade Åsa tf Klubbchef i Väsby Simsällskap så inte heller rollen är obekant. I botten är hon ekonom med mer än 20 års erfarenhet på Spendrups varav 15 år som VD för Spring Wine and Spirits och dessförinnan också affärs- och marknadschef. Sedan april är hon även ordförande i Friskis & Svettis TäbyDanderyd. Hur tar hon sig an uppdraget hos oss då?

  • Det viktigaste är att Täby Sims verksamhet rullar på och kan utvecklas enligt de planer som ligger så att simskola, tränings och tävlingsverksamhet kan fortsätta att fokusera på sina uppdrag och på bästa möjliga sätt nå sina målsättningar. Det är också en intensiv tävlingssäsong under slutet på året och för mig är det viktigt att kunna vara ett stöd och support för verksamheten så att de kan fokusera på sina huvuduppdrag Det är också viktigt att fortsätta att ha en bra dialog med Medley och Täby kommun så att vi kan verka tillsammans på bästa möjliga sätt i Täbys nya fina simhall, svarar Åsa och det hon känner ska bli extra stimulerande:
     
  • Jag hoppas att jag kan tillföra något från mina tidigare erfarenheter från både näringsliv och ideella föreningar och jag ser mycket fram emot att under en period få arbeta ihop med det mycket kompetenta och framgångsrika teamet på Täby Sim.

 

Ett stort varmt tack till Mats för förtjänstfulla insatser och varmt välkommen Åsa till gemenskapen och fantastiska Täby Sim-andan!